Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:06:48

Питання підготовки до оперативного реагування на надзвичайні ситуації знаходяться на контролі у влади

07.11.2013   07:10

Готовність місцевих органів виконавчої влади, обласних управлінь, організацій і підприємств до оперативного реагування і організацію взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2013/2014 року розглянули на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке 6 листопада провів перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець.

«Питання підготовки та організації взаємодії обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування до оперативного реагування є надзвичайно важливим та перебуває на особливому контролі обласної державної адміністрації. Несвоєчасне, або проведення не в повному обсязі превентивних заходів з підготовки до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з порушенням нормальної життєдіяльності населення, загибелі і травмування людей та значних матеріальних збитків і втрат», - підкреслив Микола Стрілець, відкриваючи засідання.

Ускладнення погодних умов в осінньо-зимовий період минулого року, за інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Сергія Болдирева, призводило до виникнення небезпечних стихійних явищ на значній території області. У результаті чого істотно ускладнювався рух автотранспорту на автомобільних дорогах, особливо на шляхах місцевого значення, порушувалась нормальна робота міського транспорту, було знеструмлено велику кількість населених пунктів, промислових і сільськогосподарських об’єктів.

З метою завчасної підготовки паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів господарювання до роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 року проведені наступні заходи.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 18 травня 2013 року № 186 «Про підготовку господарського комплексу і об’єктів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 року» затверджено план комплексних заходів з підготовки господарського комплексу і об’єктів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період.

Запроваджено постійний моніторинг і координацію дій обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади з підготовки господарського комплексу до роботи зимових умовах.

На основі аналізу дій органів управління та сил під час надзвичайних ситуацій розроблено і затверджено „План заходів з підготовки обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Чернігівської області до дій в екстремальних зимових умовах 2013/2014 року”. Аналогічні плани розроблені і реалізуються в районах, містах, обласних управліннях, організаціях і підприємствах.

З метою забезпечення безперебійного руху транспорту на автомобільних дорогах у зимовий період в районах і містах області проведена інвентаризація спеціальної техніки державної та приватної власності, яка може залучатися для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій в екстремальних зимових умовах.

Для координації дій місцевих органів виконавчої влади, обласних управлінь, організацій і підприємств створено обласний оперативний штаб з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період. Оперативні штаби створені в районах і містах області.

Уточнені оперативні плани дій органів управління, сил і засобів з локалізації і ліквідації надзвичайних ситуацій у зимовий період, у тому числі аварій на системах тепло-, газо- і електропостачання.

Підсумовуючи, Микола Стрілець наголосив на забезпеченні неухильного та своєчасного виконання прийнятих рішень комісії. Перш за все це відпрацювання планів взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, управлінь, організацій і підприємств, аварійно-диспетчерських служб; забезпечення готовності техніки і механізмів, які передбачається залучати для ліквідації надзвичайних ситуацій у зимовий період; організація цілодобового чергування оперативних штабів та роботу спеціальної снігоочисної техніки і механізмів комунальних підприємств, експлуатаційних управлінь по ремонту і утриманню шляхів; вжиття додаткових заходів для безаварійної роботи об’єктів і систем, що забезпечують життєдіяльність населення в умовах зниження температури повітря та ускладнення погодних умов тощо.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини