Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:59:46

Визначено основні напрямки щодо активізації взаємодії між місцевими органами виконавчої влади та органами внутрішніх справ

24.10.2013   17:42

Ефективна взаємодія місцевих органів виконавчої влади та правоохоронних органів є необхідною умовою забезпечення додержання конституційних прав і свобод громадян, їх особистої безпеки, протидії найбільш небезпечним посяганням на особу та її власність.

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час розширеного засідання Колегії облдержадміністрації, на якому розглянуто стан взаємодії в області органів виконавчої влади з органами внутрішніх справ.

Як зазначив в.о. начальника Управління МВС України в області Едуард Гребенюк, важливою складовою взаємодії є захист економічних інтересів в області, насамперед, недопущення правопорушень у бюджетній сфері. Діяльність УМВС у даному напрямку тісно пов’язана з підрозділами державної фінансової інспекції. У поточному році спільно з працівниками ДФІ проведено більше 90 перевірок законності використання бюджетних коштів. За матеріалами ревізій розпочато 59 кримінальних проваджень у бюджетній сфері.

Активну допомогу працівникам міліції у боротьбі з економічною злочинністю надають спеціалісти інспекції з питань захисту прав споживачів, відділення Антимонопольного комітету України, Держлікінспекції, Державної екологічної інспекції в області, Державної інспекції сільського господарства, Держземагенства, Державної податкової служби та багатьох інших державних установ області. За їх безпосередньої участі органами внутрішніх справ області у поточному році викрито 796 кримінальних правопорушень у сфері економіки регіону, забезпечено відшкодування збитків на суму більше 40,1 млн. грн.

Упродовж поточного року спільно організовано та проведено багато культурно-масових, спортивних заходів для учнівської молоді, засідань круглих столів, семінарів, практикумів з питань протидії дитячій злочинності, безпритульності та бездоглядності, а також профілактики вчинення насильства в сім’ї відносно дітей.

Як відзначив Едуард Гребенюк, практичні спільні заходи досягають своєї мети: на території області відбулося стрімке зниження дитячої злочинності порівняно з минулим роком (– 29,4%).

Але окремі питання залишаються невирішеними. Це стосується, зокрема, встановлення систем візуального спостереження за дотриманням правопорядку та забезпеченням безпеки громадян у громадських місцях, забезпечення належних умов роботи дільничних інспекторів міліції, фінансування обласної “Комплексної програми профілактики правопорушень на 2011-2013 роки” та аналогічних районних програм, забезпечення працівників міліції житлом та службовим автотранспортом тощо.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив: головною метою реформаційних перетворень, що відбуваються в країні за ініціативою Президента України Віктора Януковича, є створення потужної вітчизняної економіки і, як наслідок, покращання якості життя громадян.

Однією з обов’язкових умов досягнення цієї мети є реалізація завдань, визначених Главою держави у сфері профілактики та протидії злочинності.

Ефективність цієї роботи значною мірою залежить як від організації плідної співпраці між усіма правоохоронними органами, так і від їх взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Важливими напрямками щодо активізації взаємодії між місцевими органами виконавчої влади і органами внутрішніх справ очільник області визначив:
• забезпечення виконання на відповідних територіях цільових програм у сфері правоохоронної діяльності, зокрема підвищення рівня матеріально – технічного забезпечення органів внутрішніх справ;
• активізація роботи Координаційних рад по боротьби з корупцією та злочинністю;
• спільне проведення профілактичних, просвітницьких, виховних заходів з дітьми, молоддю, іншими категоріями населення;
• залучення громадян та громадських об’єднань до роботи з профілактики правопорушень, створення громадських формувань з охорони громадського порядку з числа молоді;
• контроль за станом та утриманням автомобільних доріг, підготовка їх до експлуатації у зимовий період;
• упорядкування організації пасажирських перевезень на території області;
• інформування населення про діяльність правоохоронних органів.

Що стосується вирішення питань щодо забезпечення житлом працівників правоохоронних органів, то вони, на думку очільника області, мають вирішуватися спільними зусиллями органів місцевої влади та соціально відповідальних господарюючих суб’єктів, що працюють на території району.

“Вибудовувати відносини між усіма гілками влади треба конструктивно, адже перед нами стоїть одна мета – як покращити життя людей в кожному районі та в регіоні в цілому. Тільки спільними зусиллями ми зможемо домогтися подальшого зростання довіри мешканців Чернігівщини до органів влади”, – підкреслив Володимир Хоменко.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини