Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:56:15

Політологи про групи впливу в міськраді. ВІДЕО

09.10.2013   12:26Агенцiя

Клуб молодого політолога розпочав серію зустрічей про групи впливу у міській раді. Спеціальним гостем на зустрічі 8 жовтня став депутат міської ради Олександр Шкурат. Він прокоментував останні політичні подій в місті та відповів на питання присутніх.

Основною темою зустрічі стали  події та рішення 33 сесії чернігівської  міської ради. Зокрема було піднято питання надання міськраді кредитів розміром 100 млн. грн.. Олександр Шкурат вважає, що проект рішення був обґрунтованим: «Якщо ми хочемо розвиватись, оновлювати інфраструктуру, то маємо кредитуватись, іншого виходу зараз немає. Шкода, що рішення було знято з порядку денного». В то й же час голова обладміністрації Володимир Хоменко та деякі народні депутати ще до сесії закликали детальніше вивчити питання та пояснити доцільність кредитів.

Живу дискусію викликала тема кадрових змін у виконкомі міської ради. Деякі ЗМІ тлумачили звільнення заступників міського голови, як зменшення  впливу Соколова у міській раді. Олександр Шкурат пояснив це рішення потребою «свіжої крові» та кадровим оновленням. «Впевнений, що в цьому питанні основним мотивом оновлення залишиться фактор професіоналізму» - заявив депутат. Експертні кола пророкують на вакантні місця Віктора Бережного та Володимира Кривенка. Місце начальника ЖКГ, що звільниться в результаті, може посісти Віктор Сехін. Ці кадрові зміни деякі експерти пов’язують з посиленням впливу на міську раду бізнес-групи «Вена».

Олександр Шкурат позитивно  оцінив рішення міської ради про встановлення прапору ЄС на свята в Чернігові та початок опалювального сезону. «Опалення – це питання складне. Міська рада вирішила його максимально ефективно, за що дякуємо Сергію Андросу і Олександру Соколову».

До дискусії долучились й інші гості зустрічі.

Зокрема, політолог Юрій Паперний висловив думку, що міська рада, як показала остання сесія, переживає  певну політичну кризу і причина  цьому відсутність відкритості, прозорості при прийнятті рішень і незалежного експертного обґрунтування діяльності. На думку експерта вплив на міську раду можуть здійснювати сам міський голова Олександр Соколов, обласна влада, народні депутати Валерій Дубіль та Владислав Атрошенко, а група «Вена» наразі не є настільки впливовою, як в 2010 році.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю Ірина Соломаха закликала в питаннях впливу і довіри не використовувати чутки і припущення, а базуватися на конкретних цифрах і професійно аналізувати інформацію.

Під сам кінець гість  заходу Олександр Шкурат закликав до конкретних дій та професіоналізму в політичній і господарській діяльності.

Клуб молодого політолога має намір продовжити серію зустрічей  про групи впливу в міській  раді та запрошує політичні кола до обговорення цього питання.

 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини