Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:46:32

Чому казначейство затримує гроші?

09.10.2013   08:19Агенцiя

Обласне держказначейство затримує сплати на суму 250 млн. грн. Депутати обласної ради “Батьківщини” на чолі з Олександром Кодолою намагалися розібратися в причині даної затримки та вимагали сплати рахунків.

8 жовтня в Головному управлінні Державної казначейської служби у Чернігівській області відбулася зустріч голови фракції “Батьківщина” Олександра Кодоли та колег-депутатів із в.о. начальника головного управління Ридзель Людмилою Анатоліївною. Метою зустрічі було вияснити порядок проходження бюджетних коштів по казначейським рахунках місцевих бюджетів. На жаль, конкретних відповідей на запитання депутати не отримали.

По самому Чернігову затримка у виплаті складає близько 22 мільйонів гривень. Лікарні не можуть закупити ліки, отримати медичне обладнання, дороги не відремонтовані. Депутати обласної ради ще 3 місяці тому перерахували свій депутатський фонд на ремонт доріг, шкіл та лікарень в сільських районах. Кошти були перераховані з обласного бюджету ще в липні. Станом на сьогодні року ці кошти висять на рівні казначейств та “фізично” ще не були перераховані відповідними казначействами до отримувачів цієї допомоги. Коли кошти будуть перераховані – невідомо.

Олександр Кодола підсумував: ““Живих” грошей в бюджеті вже не має. Керівництву казначейства категорично заборонено коментувати цю інформацію, надавати будь-які цифри та офіційну інформацію з цього приводу. Казначейство реєструє платіжні доручення, а фактично гроші не перераховуються. А саме казначейство і його працівники є заручниками цієї ситуації.”

Після зустрічі в казначействі, у стінах обласної ради відбулася зустріч депутатів ВО “Батьківщина” з керівництвом обласної ради. Голова фракції “Батьківщина” Олександр Кодола надав пропозиції з підписами депутатів фракції щодо скликання позачергової сесії обласної ради. На ній пропонується заслухати звіт начальника казначейства області, а також прийняти звернення до президента України, Уряду та Верховної Ради України щодо негайного вирішення питання затримки проходження бюджетних коштів по казначейських рахунках. Також на сесії пропонується заслухати звіт голови обласної адміністрації про готовність області до зими. А у зв’язку з тим, що 28 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт Східного партнерства, під час якого очікується підписання Угоди про Асоціацію України з ЄС, пропонується звернутися до керівництва країни з вимогою підписання Угоди про Асоціацію, прийняття євроінтеграційних законів, впровадження реформ та звільнення з ув’язнення Ю.В. Тимошенко.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини