Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:30:36

Володимир Хоменко: “Питання проходження опалювального періоду повинно бути на постійному контролі”

27.09.2013   07:26

На цьому важливому аспекті акцентував увагу керівників районів та міст голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко 26 вересня під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації, на якому розглянули стан готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Як зазначив директор Департаменту житлово–комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Петро Головач, готовність основного та допоміжного обладнання енергозабезпечуючих підприємств в середньому складає 90% від річного плану.

ПАТ „Чернігівобленерго” капітально відремонтовано 3051 км ліній електропередач, 1495 трансформаторних підстанцій, розчищено від дерев 4694 км ліній електропередач.

ПАТ „Чернігівгаз” проведено технічне обстеження 2,4 тис. км газових мереж, поточний та капітальний ремонт на 2067 газорозподільних пунктах. Проведено перевірку внутрішньобудинкових систем у квартирах, приватних будинках та комунально-побутових споживачів.

У запланований термін ведуться ремонтні роботи на обладнанні КЕП „Чернігівська ТЕЦ” ТОВ фірми „ТехНова”, рівень їх виконання складає 90%. Накопичено більше 149,0 тис. тонн вугілля, що повністю відповідає графіку.

Теплове господарство налічує 940 котелень, з яких підготовлено 930 котелень (98,2%).

Водопровідно-каналізаційне господарство повністю підготовлено до зими.

Комплексно підготовлено до зими 5368 житлових будинків (98,6% від плану), у тому числі 3779 житлових будинків комунальної власності. По основних видах ремонтних робіт у комунальному житлі проведено: ремонт покрівель та опалювальних систем.

По об’єктах бюджетної сфери стовідсотково підготовлені загальноосвітні школи та дитячі садочки, лікарні.

З метою забезпечення належного дорожнього руху капітально відремонтовано 19,8 тис. м кв. вулиць та доріг комунальної власності. Підготовлено 151 од. спеціалізованої техніки та заготовлено 35,5 тис. тонн посипочного матеріалу.

Як відзначив Петро Головач, своєчасний початок та стабільне проходження опалювального періоду залежить від рівня розрахунків за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальних послуг.

Рівень розрахунків всіх категорій споживачів за електроенергію становить 99,9%. Розрахунки ПАТ „Чернігівобленерго” з ДП „Енергоринок” складають 100%.

За 8 місяців 2013 року населення розрахувалося за спожитий природний газ на 115,8 відсотків. По установах, які фінансуються з місцевих бюджетів проплати склали 103,8%, з державного бюджету – 113,3%.

Підприємствами теплоенергетики спожито природного газу на суму 243,2 млн грн. Загальний рівень розрахунків станом на 23 вересня цього року становив 203,4 млн грн або 83,6%.

Основними проблемами, що не дозволяють стовідсотково розрахуватися за спожиті енергоносії є різниця в тарифах на теплову енергію, що постачалася населенню за 2012-2013 роки; заборгованості всіх споживачів за спожиту теплову енергію, яка станом на 01.09.2013 становила 73,7 млн грн, (в тому числі установ, які фінансуються з державного бюджету – 6,2 млн грн; установ, які фінансуються з місцевих бюджетів – 11,7 млн грн; населення – 39,6 млн грн, інші – 16,2 млн гривень), некомпенсованих з державного бюджету пільг та субсидій – 1 млн гривень.

Підбиваючи підсумки розгляду питання, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко звернув увагу присутніх на необхідність вже сьогодні бути готовими забезпечити подачу теплової енергії до соціально важливих об’єктів.

Очільник області доручив головам райдержадміністрацій, міським головам, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, керівникам підприємств та організацій незалежно від форми власності тримати на постійному контролі питання проходження опалювального періоду на об’єктах житлово-комунального господарства, енергетики та соціальної сфери.

За словами Володимира Хоменка, максимальної уваги потребують наступні питання.

Для підприємств комунальної теплоенергетики та паливно-енергетичного комплексу це
• повне завершення робіт з підготовки теплового, енергетичного та газового господарства відповідно до затверджених графіків;
• до 15 жовтня 2013 року забезпечити погашення заборгованості за спожитий природний газ і його транспортування;
• наполеглива системна робота із споживачами всіх категорій щодо проведення своєчасних та в повному обсязі розрахунків за використані енергоносії;
• готовість до оперативного реагування та ліквідації аварійних ситуацій на відповідних об’єктах.

Для місцевих органів влади:
• щоденний контроль за виконанням робіт з підготовки до експлуатації в осінньо-зимових умовах житлових будинків, об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення як комунальної, так і відомчої власності;
• у разі різкого зниження температури зовнішнього повітря забезпечити у найкоротші терміни подачу теплової енергії до споживачів, у першу чергу, до об’єктів соціальної інфраструктури, а також безперебійну роботу підприємств житлово-комунального господарства;
• забезпечення використання бюджетних видатків, спрямованих на розрахунки бюджетних установ за спожиті енергоресурси, послуги тепло-, водопостачання та водовідведення в повному обсязі до початку опалювального періоду;
• очищення зливової каналізації для забезпечення її пропускної спроможності;
• підготовка спеціалізованої техніки для прибирання снігу та посипання доріг протиожеледними сумішами.

Володимир Хоменко акцентував увагу керівників районів і міст на необхідності підготовки до можливих надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Він наголосив на обов’язковій координації дій між службами, що забезпечують функціонування народногосподарського комплексу області та їх безперебійній роботі в складних погодних умовах.

Голова облдержадміністрації зауважив, що незважаючи на несприятливі погодні умови, люди, особливо у віддалених населених пунктах, повинні бути забезпечені усім необхідним – продуктами харчування, медичними послугами тощо. Особливо це стосується бюджетних закладів – інтернатів, лікарень, шкіл та соціально незахищених верств населення.

“Від злагодженої роботи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівників підприємств комунальної теплоенергетики залежатиме, наскільки своєчасно будуть забезпечені теплом житлові будинки та об’єкти соціальної сфери”, – підкреслив керівник області.

У роботі Колегії облдержадміністрації взяли участь народний депутат України Владислав Атрошенко та головний консультант-інспектор Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України Олег Шепетін.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини