Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:37:04

Ігор Рибаков привітав жителів Щорсівщини з Днем партизанської слави

20.09.2013   09:25Агенцiя

У Щорському районі пройшли заходи, приурочені Дню партизанської слави.

До села Єліне, яке у роки війни було спалене карателями за зв’язок з партизанами, приїхали не тільки жителі Щорсівщини, а й з сусідніх районів області. Це стало можливим завдяки народному депутату України Ігорю Рибакову, який потурбувався, щоб людей доставили у комфортабельних автобусах.

Ветерани та гості поклали квіти до пам’ятника загиблим партизанам і відвідали музей партизанського руху на Чернігівщині. Далі урочистості продовжилися на території музейно-меморіального комплексу партизанської слави “Лісоград”, де у роки війни базувалося партизанське з’єднання під командування двічі героя Радянського Союзу Олексія Федорова.

Усі присутні на заходах отримали вітальну листівку з Днем партизанської слави та 70-ою річницею визволення району від німецько-фашистських загарбників від Ігоря Рибакова. А ветерани – продуктові набори.

Народний депутат впевнений, що ми повинні свято берегти і передавати наступним поколінням пам’ять і шанобливе ставлення до ветеранів, які ціною свого життя відстояли свободу для нас.

“У ці пам’ятні дні ми з глибокою вдячністю схиляємо голови перед ратним подвигом солдат, які звільнили нашу землю від коричневої чуми, – наголошує Ігор Рибаков. – Перед світлою пам’яттю тих, хто не повернувся з полів битв, хто воював за рідну землю, віддаємо данину поваги і вдячності ветеранам Великої Вітчизняної війни і трудівникам тилу, всім, хто нещадно громив ворога за страждання людей, мільйони відібраних життів, зруйновані міста й села, виявляючи при цьому мужність і непоборну силу духу. День визволення Щорського району і Чернігівщини – назавжди стане символом стійкості, мужності та високого патріотичного духу людей, які кували перемогу”.

Після урочистостей у “Лісограді” ветеранів війни та гостей свята пригощали смачним кулішом з польової кухні. Її роботу профінансував Ігор Рибаков. Він постійно підтримує ветеранів і допомагає їм. Роботу цю проводить систематично. Весною була надана допомога в оранці городів, до Великодня вони отримали пасхальні набори. За кошти народного депутата у всіх семи районах, які він представляє у парламенті, було проведено реконструкцію пам’ятників та обелісків героям Великої Вітчизняної війни, братських могил, благоустрій кладовищ. І це далеко не повний перелік добрих справ, які Ігор Рибаков робить для ветеранів війни і людей похилого віку. Вони вдячні йому за таку турботу і схвально висловлюються на адресу свого депутата.

“Люди до Рибакова ставляться дуже добре, – каже родина Приходьків із Заріччя, яка усією сім’єю прийшла на свято. – Людям завжди допомагає і для району багато робить. Дорогу нам відремонтував. Приємно, що він не залишився осторонь сьогоднішнього свята і допоміг в його організації. Він справжній народний обранець. Так тримати!”.

“Сьогодні для нас великий день, – поділився враженнями ветеран війни Іван Кучма. – Вже мало залишилося в живих учасників бойових дій Великої Вітчизняної та партизанів. Спасибі нашому депутату за те, що він пам’ятає про нас і турбується, що сьогодні допоміг організувати таке свято”.

“Зі свого боку, я хочу подякувати Ігорю Рибакову за те, що він піклується про відродження духовності людей, – говорить благочинний Щорського району отець Павло. – Я тут 24 роки і багато бачив депутатів. Але вони за увесь період не зробити стільки, скільки Ігор Олександрович за короткий час. Хочу йому побажати, щоб він і наділі так само наполегливо трудився во славу нашої держави і славу Божию. Щоб все задумане ним було втілено у життя”.

Під час перебування у селі Єліне, гості відвідали місцевий ФАП, який відкрили після капітального ремонту. “Головне питання для нас – забезпечити доступність і якість медичних послуг для кожної людини, де б вона не жила – у місті чи селі, – наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко. – Ми робитимемо все для того, щоб покращити умови життя людей та забезпечити реалізацію соціальних ініціатив Президента України у цьому напрямку”.

Підтримка медичних закладів, особливо сільських, є одним із пріоритетних напрямків діяльності народного депутата України Ігоря Рибакова. Усі ФАПи забезпечив велосипедами, набором необхідних медикаментів, купує необхідне обладнання. Володимир Хоменко зазначив, що така допомога дуже потрібна нашій медицині: “Це приклад консолідованої роботи народного депутата Ігоря Рибакова, обласної виконавчої влади, як спільними зусиллями разом з територіальними громадами вирішувати той комплекс проблем, які існують на наших територіях. Тільки у такій тісній співпраці ми зможемо вирішити наші проблеми”.

Заступник головного лікаря Щорської районної лікарні Раїса Кодинець каже, що підтримка Ігоря Рибакова медичних закладів дуже суттєва і відчутна: “Минулого року він забезпечив наші ФАПи практично на цілий рік медикаментами для невідкладної допомоги і придбав необхідне обладнання. Адже навіть холодильник сільським медичним закладам не завжди під силу. А глюкоментри, тонометри та інше потрібні усім медичним установам. Люди дуже вдячні йому за все і підтримують його”.

Незабаром розпочнеться чергова акція Ігоря Рибакова по забезпеченню ФАПі “міні-аптеками” – ліками для невідкладної медичної допомоги. “Це дуже потрібно нашим людям, особливо тим, які проживають у сільській місцевості, – сказав народний депутат. – У селі багато людей похилого віку і вони потребують медичної допомоги постійно. А їздити до райцентру їм важко, та й транспорт ходить не кожного дня. Тому забезпечення ліками ФАПів я вважаю своїм обов’язком”.

Ірина Харченко
PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини