Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:44:13

У Чернігові ВО “Батьківщина, “УДАР”, ВО “Свобода”, Рух відзначили 22-у річницю Незалежності України. + ВІДЕО

24.08.2013   16:10Агенцiя

Чернігівська громадськість вшанувала борців за волю України

24 серпня у Чернігові біля Катерининської церкви та пам’ятного знаку “Борцям за волю та незалежність України” громадськість, представники парламентської і позапарламентської опозиції ВО “Батьківщина, “УДАР”, ВО “Свобода”, об’єднаного Руху інших патріотичних партій і громадських організацій відзначили 22-у річницю Незалежності України.

Учасники вшанувала борців за волю України розпочали з урочистої ходу розгорнутим державним прапором від площі на перехрестя проспектів Миру і Перемоги, яку громадськість пропонує назвати площею Незалежності, до пам’ятника Тарасу Шевченка на Валу.

Урочисте богослужіння на честь Дня народження нашої держави біля Катерининської церкви та пам’ятного знаку “Борцям за волю та незалежність України” очолив секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Роман Кіник.

Урочистий мітинг з нагоди дня Незалежності, як і багато років поспіль біля каменю “Борцям за волю України” відкрив народний депутат ІV скликання, голова об’єднаного Руху Володимир Ступак. Він, зокрема, наголосив: “Ми – рухівці у боротьбі завоювали незалежність України на благо всього народу, а зараз антиукраїнські сили намагаються повернутися до темного минулого. Щоб цього не сталося українська патріотична опозиція як парламентська, так і позапарламентська повинна об’єднати свої зусилля для захисту незалежності і європейського вибору України.

До учасників мітингу з вітаннями з нагоди 22-річниці незалежності звернулися народні депутати Сергій Аверченко (“УДАР”), Валерій Дубіль (ВО “Батьківщина”), а також голови обласної організації ВО “Батьківщина” Олександр Кодола та міської організації ВО “Свобода” Володимир Поліщук.

Привітали земляків зі святом Незалежності України і закликали до перемоги демократії у країні Михайло Данилюк, голова обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів та Надія Галковська, яка прочитала свої нові вірші, присвячені боротьбі за незалежність України.

Учасники святкування на честь дня незалежності розгорнули державний прапор біля Катерининської церкву на схилі пагорба при в’їзді до Чернігова.

Завершилося вшанування борців за волю в Україні в Чернігові біля єдиного на Лівобережній Україні пам’ятника гетьману Івану Мазепі, де учасники заходу заспівали повстанських пісень під орудою Надії Галковською та українського гімну “Ще не вмерла Україна”.


Прес-служба Народного руху України (Української народної партії “Рух”)

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини