Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:27:58

До Дня Державного Прапора України

23.08.2013   13:22

Починаючи з 2004 року 23 серпня відповідно до Указу Президента України відзначається День Прапора України. Сьогодні з нагоди свята на Красній площі м. Чернігова за участю керівників області та міста відбулося урочисте підняття Державного Прапора України та вручення паспортів громадянина України.

Як зазначив у своєму виступі голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, сьогодні Державний Прапор України – це невід’ємна частина нашої національної пам’яті, української державності.

«Як зазначив Президент Україні Віктор Янукович, саме під синьо-жовтим знаменом вершилася доля українського народу, із цим прапором ми впевнено прокладаємо свій шлях у майбутнє. Глава держави закликав українців берегти й шанувати національні святині і єднатися під Державним Прапором задля щасливого майбутнього», - наголосив очільник області.

У святі взяли участь молоді громадяни України, яким, як зауважив Володимир Хоменко, розбудовувати нову країну – заможну, економічно і соціально розвинуту, успішну, інтегрувати її в європейську спільноту.

В цей особливий для молодих людей день голова облдержадміністрації побажав їм гідно нести ім’я громадянина України, наповнювати новим змістом патріотичний обов’язок – творення історії незалежної української держави.

«І в наші дні під синьо-жовтим стягом уславлюються високі трудові здобутки, наукові, культурно-мистецькі, спортивні досягнення України, пишуться нові сторінки вітчизняної історії.

Вірю в рідну країну, в мудрих і небайдужих жителів Чернігівщини, як докладають усіх зусиль, щоб змінити наше життя на краще», - наголосив Володимир Хоменко.

Вже стало доброю традицією під час урочистостей вручати паспорти громадянина України молодим людям. Отримання цього важливого документу символізує приєднання 16-річних юнаків та дівчат до великої української громади.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов вручили паспорти громадянина України 28 молодим жителям області та міста.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини