Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:47:49

Про хід виконання Програми підтримки громадських організацій у м. Чернігові

21.08.2013   07:27

Про хід виконання Програми підтримки громадських організацій інвалідів, ветеранів, багатодітних родин, Центру соціальної адаптації бездомних та безпритульних і туристично-інформаційного центру у м. Чернігові на 2013 рік інформував на засіданні виконавчого комітету міської ради 19 серпня начальник відділу звернень громадян та соціальних питань Сергій Кухаренко.

За його інформацією, протягом року з міського бюджету фінансову допомогу за Програмою отримають 14 громадських організацій на загальну суму 610395 грн.

За період з 1 січня до 1 серпня поточного року громадськими організаціями використано понад 337 тис. грн., що становить 55% від загальної суми фінансових призначень на 2013 рік.

Зокрема, міською громадською організацією “Гіпократ” створено колективне підприємство “Центр реабілітації інвалідів”, основними завданнями якого є професійне навчання інвалідів з подальшою зайнятістю на виробництві, створення інформаційно-консультаційної бази інвалідам та нових робочих місць для них.

Чернігівське міське громадське об’єднання інвалідів “Шанс” реалізує проект “Разом ми можемо”, що дозволяє комплексно підходити до вирішення проблем адаптації у суспільстві та працевлаштування громадян з особливими потребами.

Перспективним напрямком діяльності міського благодійного фонду “Милосердя і доброта” є втілення в життя проекту “Впровадження інформаційно-координаційного центру допомоги вразливим верствам населення”, що розрахований на дітей-інвалідів, членів їх сімей, ветеранів, самотніх.

Чернігівська міська благодійна організація батьків дітей-інвалідів “Логос” організовує групові та індивідуальні заняття з соціально-побутової, трудової та фізичної реабілітації за індивідуальними програмами реабілітації.

Чернігівська міська громадська організація “Товариство сприяння хворим цукровим діабетом” опікується дітьми та дорослими з ендокринними захворюваннями і допомагає їм у придбанні медичних приладів.

Громадська організація “Чернігівська міська асоціація “Конкордія” допомагає у реабілітації громадян з онкозахворюваннями та вадами зору.

Заслухавши інформацію С. Кухаренка, виконавчий комітет доручив відділу звернень громадян та соціальних питань продовжувати здійснювати аналіз ефективності заходів Програми та підготувати проект Програми підтримки громадських організацій інвалідів, ветеранів, багатодітних родин, Центру соціальної адаптації бездомних та безпритульних на 2014 рік і внести його на розгляд виконкому міської ради у листопаді поточного року.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини