Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:39:56

Готується цикл передач про кращі сільські, селищні та міські ради області

16.08.2013   11:12

«Влада і громада» - назва нового циклу теле і радіопередач, що нині створюється Чернігівською ОДТРК «Сівер-центр» при інформаційній підтримці Чернігівської обласної ради. Журналісти планують розповісти про переможців конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада».

За словами першого заступника голови обласної ради Івана Коробки, конкурс проходив вперше. Він проводився відповідно до Програми розвитку місцевого самоврядування в Чернігівській області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням одинадцятої сесії обласної ради. Метою конкурсу є вивчення, узагальнення і поширення кращого досвіду роботи органів місцевого самоврядування, їх виконавчих комітетів, поліпшення діяльності сільських, селищних, міських рад у розвитку самоврядності, зміцнення самодостатності територіальних громад.

Першим населеним пунктом, який 15 серпня відвідали журналісти, стала Варва. Тут селищним головою працює Валентина Саверська-Лиховша. Керівник громади влаштувала для представників четвертої влади дуже змістовну екскурсію об’єктами економічної та соціально-культурної сфери селища.

Валентина Василівна окреслила коло пріоритетів розвитку Варви, на перше місце поставивши благоустрій. У цьому напрямку селищній раді і справді є чим похвалитись: створено орган самоорганізації «Варин-плюс», діють вуличні та будинкові комітети, прийнято Статут територіальної громади, затверджено правила благоустрою та середньострокову Програму соціально-економічного розвитку на 2012-2015 роки «Варва-2015: співпраця влади і громади», Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства селища на 2012-2015 роки. Крім того, у селищі успішно діє комунальне підприємство «Господар» (47 осіб. 4 дільниці: водопостачання і водовідведення, житлово-експлуатаційна, благоустрою), введено посаду селищного інспектора з благоустрою тощо.

Зусилля влади з наведення чистоти та порядку у селищі знаходять свою широку підтримку серед більшості варвинчан. В око впадає, що вулиці райцентру надзвичайно чисті. Чи то на околиці селища, чи, тим більше, в його центрі - скрізь охайно, встановлені урни, трава викошена. Про те, що влада постійно, а не «під приїзд журналістів», дбає про благоустрій території селища, свідчать і пересічні жителі. Вони, помітивши знімальну групу телебачення, з великим бажанням діляться з представниками ЗМІ своїми міркуваннями про подальший розвиток своєї рідної Варви…         

Не переказуючи весь сюжет першого випуску циклу передач «Влада і громада», творча група запевняє, що розповідь про кожного із переможця конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада» буде надзвичайно цікавою і повчальною. Бо це історії про тих, хто, часто наперекір кризам і стереотипам, своєю наполегливою працею і вірою в результат змінює життя громад на краще.

Увага! Про дату та час трансляції передачі «Влада і громада» в ефірі обласного радіо та телебачення буде повідомлено додатково. Слідкуйте за анонсами.

 

Довідково:

Про підбиття підсумків конкурсу офіційний веб-портал обласної ради вже інформував. Зокрема, повідомлялося, що за результатами двох етапів його переможцями в трьох категоріях стали наступні ради:

Серед учасників конкурсу ІІІ категорії (сільська, міська рада, що є адміністративним центром району) -

 1 місце – Варвинська селищна рада;

 2 місце – Коропська селищна рада;

 3 місце – Корюківська міська рада.

Серед учасників конкурсу ІІ категорії (сільська, селищна, міська рада з кількістю населення понад 1000 жителів ) перемогли -

 1 місце – Горбівська сільська рада (Куликівський район);

 2 місце – Сухополов'янська сільська рада (Прилуцький район);

 3місце – Макошинська селищна рада ( Менський район).

Кращими в І категорії (сільська рада з кількістю населення до 1000 жителів) стали -

 1 місце – Малинівська сільська рада (Ріпкинський район);

 2 місце – Сираївська сільська рада (Козелецький район);

 3 місце – Юрківцівська сільська рада (Талалаївський район).

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини