Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:41:54

Готується цикл передач про кращі сільські, селищні та міські ради області

16.08.2013   11:12

«Влада і громада» - назва нового циклу теле і радіопередач, що нині створюється Чернігівською ОДТРК «Сівер-центр» при інформаційній підтримці Чернігівської обласної ради. Журналісти планують розповісти про переможців конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада».

За словами першого заступника голови обласної ради Івана Коробки, конкурс проходив вперше. Він проводився відповідно до Програми розвитку місцевого самоврядування в Чернігівській області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням одинадцятої сесії обласної ради. Метою конкурсу є вивчення, узагальнення і поширення кращого досвіду роботи органів місцевого самоврядування, їх виконавчих комітетів, поліпшення діяльності сільських, селищних, міських рад у розвитку самоврядності, зміцнення самодостатності територіальних громад.

Першим населеним пунктом, який 15 серпня відвідали журналісти, стала Варва. Тут селищним головою працює Валентина Саверська-Лиховша. Керівник громади влаштувала для представників четвертої влади дуже змістовну екскурсію об’єктами економічної та соціально-культурної сфери селища.

Валентина Василівна окреслила коло пріоритетів розвитку Варви, на перше місце поставивши благоустрій. У цьому напрямку селищній раді і справді є чим похвалитись: створено орган самоорганізації «Варин-плюс», діють вуличні та будинкові комітети, прийнято Статут територіальної громади, затверджено правила благоустрою та середньострокову Програму соціально-економічного розвитку на 2012-2015 роки «Варва-2015: співпраця влади і громади», Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства селища на 2012-2015 роки. Крім того, у селищі успішно діє комунальне підприємство «Господар» (47 осіб. 4 дільниці: водопостачання і водовідведення, житлово-експлуатаційна, благоустрою), введено посаду селищного інспектора з благоустрою тощо.

Зусилля влади з наведення чистоти та порядку у селищі знаходять свою широку підтримку серед більшості варвинчан. В око впадає, що вулиці райцентру надзвичайно чисті. Чи то на околиці селища, чи, тим більше, в його центрі - скрізь охайно, встановлені урни, трава викошена. Про те, що влада постійно, а не «під приїзд журналістів», дбає про благоустрій території селища, свідчать і пересічні жителі. Вони, помітивши знімальну групу телебачення, з великим бажанням діляться з представниками ЗМІ своїми міркуваннями про подальший розвиток своєї рідної Варви…         

Не переказуючи весь сюжет першого випуску циклу передач «Влада і громада», творча група запевняє, що розповідь про кожного із переможця конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада» буде надзвичайно цікавою і повчальною. Бо це історії про тих, хто, часто наперекір кризам і стереотипам, своєю наполегливою працею і вірою в результат змінює життя громад на краще.

Увага! Про дату та час трансляції передачі «Влада і громада» в ефірі обласного радіо та телебачення буде повідомлено додатково. Слідкуйте за анонсами.

 

Довідково:

Про підбиття підсумків конкурсу офіційний веб-портал обласної ради вже інформував. Зокрема, повідомлялося, що за результатами двох етапів його переможцями в трьох категоріях стали наступні ради:

Серед учасників конкурсу ІІІ категорії (сільська, міська рада, що є адміністративним центром району) -

 1 місце – Варвинська селищна рада;

 2 місце – Коропська селищна рада;

 3 місце – Корюківська міська рада.

Серед учасників конкурсу ІІ категорії (сільська, селищна, міська рада з кількістю населення понад 1000 жителів ) перемогли -

 1 місце – Горбівська сільська рада (Куликівський район);

 2 місце – Сухополов'янська сільська рада (Прилуцький район);

 3місце – Макошинська селищна рада ( Менський район).

Кращими в І категорії (сільська рада з кількістю населення до 1000 жителів) стали -

 1 місце – Малинівська сільська рада (Ріпкинський район);

 2 місце – Сираївська сільська рада (Козелецький район);

 3 місце – Юрківцівська сільська рада (Талалаївський район).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини