Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:00:43

У Ніжинському і Козелецькому районах відкриються групи денного перебування дітей-інвалідів у центрах соціальної реабілітації

15.08.2013   16:02Агенцiя

Стан справ на ринку праці Чернігівщини, виплати державної допомоги для соціально вразливих категорій населення, охоплення відповідними послугами одиноких непрацездатних пенсіонерів – ці та інші питання обговорили учасники розширеного засідання колегії департаменту соціального захисту населення, підбиваючи підсумки своєї роботи за останні півроку.

Розпочалося розширене засідання колегії департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з аналізу соціально-економічної сфери області. Так, відповідно до статистичних даних, на Чернігівщині спостерігається стійка тенденція до зростання заробітної плати, яка за останні півроку збільшилась на 11,5 відсотків. В той же час, наголошують експерти, майже на 5 мільйонів гривень зменшилась загальна сума заборгованості із виплати зарплати, із 22-х районів повністю ліквідована заборгованість у 16-ти.

Також учасники наради обговорили форми та заходи роботи із одинокими непрацездатними пенсіонерами, якими також опікується держава.

Розглянули учасники колегії і інше, не менш важливе, питання – виплати державної допомоги соціально вразливим категоріям населення. Таких в області, станом на 1липня, нараховується майже 80 тисяч осіб та більше 3,5 тисяч малозабезпечених сімей.

Торкнулася розмова і засобів реабілітації людей з інвалідністю: так, впродовж року людям з особливими потребами було надано 1174 одиниці відповідного обладнання.

Втім, головною темою стало обговорення пілотного проекту, а саме відкриття груп денного перебування дітей-інвалідів у центрі соціальної реабілітації. Такі групи вже у вересні мають запрацювати у Ніжинському та Козелецькому районах. Перевага таких методів роботи очевидна, адже батьки отримають можливість не віддавати дитину до спеціалізованого інтернату.

Підбиваючи підсумки колегії, директор департаменту соціального захисту населення Лариса Юрченко наголосила на необхідності постійного пошуку нових форм та методів роботи із мешканцями області, адже за сухими статистичними цифрами доповідей стоїть життя реальних людей, які потребують допомоги держави.


http://chodtrk.com.ua/?p=10595

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини