Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:09:25

Наш вибір – рух до Євросоюзу – громадськість Чернігівщини

03.08.2013   13:11Агенцiя

Під час регіонального круглого столу “Порозуміння заради європейського майбутнього”, що відбувся 1 серпня у Чернігові, громадські активісти підписали резолюцію на підтримку курсу європейської інтеграції України.

У резолюції представники Чернігівщини звернулися до керівництва обласної ради та керівництва обласних осередків політичних партій парламентської опозиції з пропозицією – сісти за стіл переговорів для вироблення спільного плану дій щодо євроінтеграції.

“Робота Верховної Ради України сьомого скликання свідчить, що ні влада, ні опозиція не квапляться піти на непопулярний у середовищі їхніх виборців крок – сівши за стіл переговорів з метою виробити спільний План дій реалізації європейського курсу України. Саме тому необхідні громадянські ініціативи, що допоможуть сторонам протистояння організувати такий процес. Ми схвалюємо ініціативу з проведення Національного круглого столу, адже наш вибір – рух до Євросоюзу”, – йдеться у тексті резолюції.

Учасники заходу також висловили свою підтримку голові Наглядової ради – В’ячеславу Брюховецькому та діючій спеціальній Робочій групі на чолі з координатором Сергієм Бондарчуком.

Звернення підписали: депутат Корюківської міськради Сергій Мілейко, представник Корюківської МГО “Альтернатива” Костянтин Іванов, депутат Чернігівської міської ради Андрій Глухенький, голова Чернігівської обласної організації політичної політичної партії “За Україну” Олександр Ясенчук, редактор суспільно-інформаційного порталу “Північний Вектор” Олександр Бондарев, громадсько-політичний діяч Сергій Лавський, голова Менської ГО “Менщина” Ірина Черенько та представник МГО “Центр прогресивної молоді “Апельсин”.

Делегатом, який представлятиме Чернігівщину на першому етапові Національного круглого столу було обрано Олександра Ясенчука.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.