Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:25:26

Визначено переможців обласного конкурсу “Краща сільська, селищна, міська рада”

30.07.2013   16:21

Документи подали 35 претендентів із 20 районів області

30 липня в обласній раді відбулося засідання конкурсної комісії щорічного обласного конкурсу “Краща сільська, селищна, міська рада” під головуванням першого заступника голови обласної ради Івана Коробки та за участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Стрільця, заступника голови обласної ради Валентина Мельничука.

Відкриваючи засідання Іван Коробка зазначив, що в області конкурс відбувається вперше і проводиться відповідно до Програми розвитку місцевого самоврядування в Чернігівській області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням одинадцятої сесії обласної ради. Метою цього конкурсу є вивчення, узагальнення і поширення кращого досвіду роботи органів місцевого самоврядування, їх виконавчих комітетів, поліпшення діяльності сільських, селищних, міських рад у розвитку самоврядності, зміцнення самодостатності територіальних громад.

Загальний призовий фонд конкурсу, який проходив у два етапи і проводився за підсумками діяльності сільських, селищних, міських рад протягом календарного року, становить 500 тис. грн.

Для участі у ІІ етапі конкурсу документи подали 35 претендентів із 20 районів області.

Кращі конкурсні заявки представили заступник начальника організаційного відділу, керівник методичного кабінету місцевого самоврядування виконавчого апарату обласної ради, секретар конкурсної комісії Інна Копич, заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександра Негода та начальник аналітичного відділу виконавчого апарату обласної ради, член конкурсної комісії Лоліта Ладиженська.

Проаналізувавши здобутки конкурсантів та обговоривши проведену ними роботу, члени конкурсної комісії визначили переможців ІІ етапу конкурсу. При цьому враховувалися наступні критерії: виконання місцевого бюджету, економічний та соціальний розвиток території, сприяння розвитку сільськогосподарського виробництва, реформування земельних відносин, охорона навколишнього природного середовища, охорона здоров’я, освіта, соціальний захист та зайнятість, реалізація державної політики щодо дітей, жінок, сімей і молоді, культура, фізична культура та спорт, зміцнення правопорядку, профілактика злочинності, організаційна робота.

Призові місця між учасниками конкурсного відбору ІІІ категорії (сільська, міська рада, що є адміністративним центром району) розподілилися наступним чином:
1 місце – Варвинська селищна рада;
2 місце – Коропська селищна рада;
3 місце – Корюківська міська рада.

Серед учасників конкурсу ІІ категорії (сільська, селищна, міська рада з кількістю населення понад 1000 жителів ) перемогли:
1 місце – Горбівська сільська рада (Куликівський район);
2 місце – Сухополов’янська сільська рада (Прилуцький район);
3місце – Макошинська селищна рада ( Менський район).

Кращими в І категорії (сільська рада з кількістю населення до 1000 жителів) стали:
1 місце – Малинівська сільська рада (Ріпкинський район);
2 місце – Сираївська сільська рада (Козелецький район);
3 місце – Юрківцівська сільська рада (Талалаївський район).

Підбиваючи підсумки засідання перший заступник голови обласної ради Івана Коробки зазначив, що відповідно до Положення, переможці цьогорічного конкурсу “Краща сільська, селищна, міська рада” будуть затверджені відповідним розпорядженням голови обласної ради Анатолія Мельника. Планується, що урочиста церемонія вручення дипломів відбудеться на черговій чотирнадцятій сесії обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини