Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:33:03

Володимир Хоменко: “Сприяння розвитку малого і середнього бізнесу закладає основу і перспективу будь-якої економіки”

03.07.2013   14:02

На цьому очільник області наголосив під час спілкування з керівництвом ТОВ “Багатопрофільне підприємство „Атілос””, яке займається розробкою і виробництвом радіоелектронної апаратури виробничо-технічного призначення. Це телекомунікаційне обладнання, вироби для автоматичного керування дорожнім рухом, світлодіодні освітлювальні пристрої.

Підприємство є лауреатом Міжнародного відкритого Рейтингу популярності та якості товарів і послуг “Золота Фортуна”, неодноразовим переможцем і лауреатом Державних конкурсів “100 кращих товарів України” та “Кращий вітчизняний товар року”.

Продукцію ТОВ “Атілос” знають як в Україні, так і за її межами.

Як відзначив Володимир Хоменко, підприємство є одним з кращих зразків ведення бізнесу і прикладом для інших. “Впроваджуючи у виробництві систему організації праці та управління якістю, підприємство в кінцевому результаті має конкурентоспроможну продукцію, яка відповідає найкращим світовим зразкам”, – зауважив він.

Голова облдержадміністрації підкреслив: сприяння розвитку малого і середнього бізнесу закладає основу і перспективу будь-якої економіки, тому створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу є одним з пріоритетів роботи влади – як центральної, так і місцевої. На цьому неодноразово наголошував Президент України Віктор Янукович, говорячи, що поліпшення бізнес-клімату та продовження процесу дерегуляції, упорядкування та спрощення системи надання адміністративних послуг залишаються найважливішими пріоритетами.

Для цього робляться поступові кроки, передбачені Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”.

На місцевому рівні ведеться системна робота, спрямована на поліпшення бізнес-клімату, спрощення регуляторного середовища, створення умов для ведення та підтримки підприємництва. Серед її пріоритетів – реалізація обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2013-2014 роки, функціонування дозвільних центрів у кожному районі та містах обласного підпорядкування, робота регіонального Центру з надання адміністративних послуг у Чернігові, міського Центру у Прилуках, районних Центрів у Городні та Носівці. Постійно проводяться зустрічі з представниками організацій та об’єднань підприємців, обговорюються проблемні питання, що перешкоджають діяльності малого і середнього бізнесу.

“У місті програма працевлаштування і розвитку бізнесу вирішується легше, ніж у селі. Для нас дуже важливо вирішити цю проблему в районах і, особливо, у сільських населених пунктах, щоб люди мали своє місце роботи, а також могли забезпечити себе і свою сім’ю. Завдання одне – створити всі умови для того, щоб людина могла застосувати свої сили, вміння і можливості, щоб достойно жити”, – підкреслив голова облдержадміністрації.

 

 

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.