Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:47:06

Міська влада Прилук починає ставити умови Юрію Коптєву?

02.07.2013   14:02Агенцiя

Підземний камінь спотикання

Якби не обговорення цього питання, 47 сесія Прилуцької міської ради 6 скликання, що відбулася минулої п’ятниці, могла б завершитись у рекордно короткий термін.

Уже після оголошення Юрієм Беркутом порядку денного Світлана Яременко, одна з найактивніших у депутатському корпусі, попросила передусім розглянути звернення Почесного громадянина міста Юрія Коптєва. Як виявилося, послання мецената стало несподіванкою не лише для преси, а й для самих депутатів, оскільки надійшло воно увечері напередодні пленарного засідання.

У своєму листі до прилуцьких депутатів Юрій Вікторович привернув увагу до проблеми, що гальмує початок робіт із благоустрою вулиці Коптєва, а саме необхідність повної заміни зношених комунікацій – системи водозабезпечення та каналізації. На думку благодійника, і з нею важко не погодитись, було б украй нерозумно, вклавши у реконструкцію вулиці кілька мільйонів, постійними ремонтами аварійних комунікацій руйнувати зроблене. Тож Коптєв вирішив розпочати перетворення вулиці свого імені в куточок Європи з новими пішохідними доріжками, фонтанами, клумбами, зонами відпочинку й оновленими фасадами будинків тільки після того, як місто замінить комунікації.

Насамкінець меценат запевнив депутатів і всіх прилучан, що попри перешкоди з боку міської влади всі свої обіцянки він виконає: “Ніхто й ніколи не відіб’є моє щире бажання допомагати рідному місту”.

Оптимізму та рішучості Юрія Коптєва можна “по-білому” позаздрити, а тим паче після обговорення його звернення в сесійній залі. Дехто з депутатів закликав розробити проект рішення із зазначенням необхідної суми коштів для заміни комунікацій і проголосувати за нього на цій же сесії, інші спонукали колег до відповідального, а не суто декларативного рішення: “Коптєв нам не декларації в місто приносить, а конкретні справи”, – як завжди красномовним був Олексій Гавриш.

Провідною темою дискусії став, звісно ж, фінансовий аспект питання. За словами “комунального” заступника міського голови Володимира Назіма, комунікаційну мережу варто міняти між вулицями 1 Травня та Бособрода, де проходять водогони. Попередні підрахунки показують, що лише заміна магістралі водопостачання обійдеться у понад 800 тисяч гривень. Якщо ж міняти каналізацію та віднести до витрат відновлення асфальтного покриття, рахунок піде на мільйони. Відсутність таких коштів у міському бюджеті вже є аксіомою, тому, як зауважив Юрій Беркут, “…ми повинні бути реалістами”. За такого стану речей єдиний крок, який може зробити місто назустріч проханню мецената, – це відремонтувати аварійні ділянки каналізації та теплозабезпечення по вулиці Юрія Коптєва в порядку планових робіт комунального підприємства “Прилукитепловодопостачання”.

Окремі депутати вирізнились оригінальністю. Зокрема, Дмитро Барнаш запропонував долучити до справи підприємців, які могли б надати матеріальну допомогу, а Ігор Кашпур закликав споживачів компослуг, які заборгували “Прилукитепловодопостачанню”, дружно розрахуватися, таким чином зробивши вагомий внесок у вирішення проблеми. Але найбільш колоритним був виступ Валерія Рябця: “Не можу зрозуміти це звернення. Наче ми не даємо йому тут щось робити. Он брама стоїть недобудована, так щоб і вулиця така не залишилась… Не розумію, в чому влада йому заважає працювати? Де лежить його підводний камінь?”.

Яким же було рішення прилуцьких обранців? Без вказівок на будь-які грошові суми міська рада вирішила (наводимо близький до дослівного зміст): доручити КП “Прилукитепловодопостачання” до 15 липня відремонтувати аварійні ділянки інженерних мереж по вулиці Юрія Коптєва; звернутися до ЗМІ з пропозицією провести роз’яснювальну роботу з метою залучення суб’єктів господарювання та жителів міста до надання посильної фінансової допомоги на реконструкцію та благоустрій вулиці Юрія Коптєва; запропонувати самому Юрію Коптєву на черговій сесії презентувати проект реконструкції вулиці його імені.

І нарешті – увага! – у преамбулі рішення проглядається такий собі ультиматум меценатові: “…та беручи до уваги те, що Почесний громадянин міста Прилуки… закінчить у 2013 році будівництво арки і розпочне реконструкцію приміщення колишньої школи №4…”. А хтось іще й питає про якесь приховане каміння…

Олександр Бойко

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2662

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.