Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:24:51

Про підготовку міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років

22.06.2013   16:50

З метою своєчасної і якісної підготовки міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років виконавчий комітет Чернігівської міської ради заслухав інформацію начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Володимира Кривенка про здійснення відповідних заходів щодо підготовки міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

Житлово-комунальними підприємствами міста планується виконати значний обсяг робіт з підготовки міського житлово-комунального комплексу до осінньо-зимового сезону 2013-2014 років. Зокрема, передбачено провести комплексну підготовку до зими 1736 житлових будинків загальною площею 4239 тис. кв. м. Планується відремонтувати 308 покрівель, 73 внутрішні системи опалення, 81 систему гарячого водопостачання, 74 системи холодного водопостачання та ін. Одночасно планується виконати ремонт внутрішньобудинкових систем каналізації, ізоляції трубопроводів теплопостачання, герметизації вводів інженерних мереж та ін.

На капітальний ремонт житлових будинків у 2013 році передбачено виділити з міського бюджету 3045,2 тис. грн. Станом на 1 червня по капітальному ремонту житлового фонду освоєно коштів 572,8 тис. грн. Поточний ремонт виконано на суму 2785,5 тис. грн. Проте, такі обсяги фінансування не задовольняють потреби житлово-експлуатаційних організацій, зауважив В. Кривенко, що призводить до старіння житлового фонду та додаткових витрат на його утримання.

За його словами, важливими чинниками погіршення ситуації у галузі, що призводить до підвищення аварійності, фізичного і морального старіння обладнання та споруд житлових будинків, водопровідних, каналізаційних та теплових мереж, а також, зниження рівня якості наданих послуг, є криза платежів та зростання цін на паливно-мастильні і будівельні матеріали, а також, невідповідність тарифів на житлово-комунальні послуги фактичним витратам підприємств на надання цих послуг.

Так, станом на 1 травня 2013 року заборгованість населення за надані послуги з утримання житлових будинків та водопостачання і водовідведення становить понад 18246,3 тис. грн. До цього часу не відшкодовані платежі, які передбачені законодавством пільговим категоріям населення, у сумі 1746,3 тис. грн., не погашено субсидії – 400 тис. грн.

Ці обставини значно ускладнюють реалізацію організаційно-технічних заходів до роботи житлово-комунального господарства міста в зимових умовах 2013-2014 років.

Втім, роботи щодо виконання всього комплексу заходів з підготовки житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду, вже розпочато і ведуться відповідно до планів житлово-комунальних підприємств та організацій міста, запевнив В. Кривенко.

Виконком міської ради затвердив план заходів щодо підготовки житлового фонду, об’єктів житлово-комунального господарства і соціального сфери до роботи в зимовий період 2013-2014 років та склад міського оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Міський голова Олександр Соколов зобов’язав керівників управлінь, відділів міської ради та підвідомчих їм підприємств і організацій надавати управлінню житлово-комунального господарства міської ради оперативну інформацію стосовно проведення підготовчих робіт до осінньо-зимових умов.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини