Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:34:20

Відбулася 47 сесія Прилуцької міської ради

22.06.2013   16:21Агенцiя

У результаті обговорення питань депутати одноголосно ухвалили рішення

Про реконструкцію і благоустрій вулиці Юрія Коптєва

18 червня відбулося спільне засідання профільних депутатських комісій, що передувало 47 сесії міської ради, яка відбулася 21 червня.
На розгляд депутатського корпусу вносилося спочатку 14 питань, одне було внесене при формуванні порядку денного сесії і стосувалося звернення мецената Юрія Коптєва до депутатів міської ради щодо реконструкції вулиці, яка носить його ім’я. Озвучила звернення депутат міської ради Світлана Яременко.

Це надто серйозне питання народні обранці обговорювали виважено. Перш за все заслухали інформацію заступника міського голови Володимира Назіма щодо виконання спочатку необхідного обсягу робіт по заміні інженерних комунікацій, зокрема, водогонів, ліній теплозабезпечення та каналізаційних, а також асфальтування відповідних ділянок доріг. Усі ці роботи готове виконати власними силами підприємство “Прилукитепловодопостачання”, але ж на це потрібні значні кошти. Лише на заміну старих труб на поліетиленові необхідно 840 тис. грн., на заміну каналізаційних мереж – півмільйона гривень тощо. У бюджеті міста таких коштів на сьогодні немає. Міський голова Юрій Беркут наголосив, що такі об’ємні роботи виконуються за рахунок фінансування з державного резервного фонду.

Депутати також зауважили, що на сьогодні Юрій Коптєв ще не презентував проект реконструкції вулиці його імені.

Депутат Дмитро Барнаш запропонував звернутися до підприємців міста з проханням допомогти коштами на проведення робіт по заміні інженерних комунікацій.

У результаті обговорення даного питання депутати одноголосно ухвалили рішення, яким рекомендують меценату Юрію Коптєву презентувати проект реконструкції вулиці, КП “Прилукитепловодопостачання” провести в найкоротший термін заміну аварійних мереж, а засобам масової інформації висвітлити дане питання з метою залучення додаткових коштів на проведення робіт.


Депутати ініціювали внесення змін до Бюджетного кодексу України

Депутати розглянули бюджетні питання. Зокрема, заслухали та взяли до відома інформацію начальника фінансового управління міської ради Олени Ворони про ініціювання внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо нормативу зарахування до місцевих бюджетів екологічного податку. Депутати погодили текст звернення депутатів міської ради до Голови Верховної Ради України, Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та Голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи щодо підтримки ініціативи внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині зарахування екологічного податку, адже статтею 5-1 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України передбачено поступове зменшення відсотка відрахувань екологічного податку до спеціального фонду місцевих бюджетів з 70% у 2011-2012 роках (з них до міського бюджету 50%); до 35%, починаючи з 2014 року (до міського бюджету – 25%), за рахунок відповідного збільшення відрахувань до державного бюджету (з 30% у 2011- 2012 роках до 65% з 2014 року).

Зменшення удвічі відрахувань екологічного податку до місцевих бюджетів не дозволяє органам місцевого самоврядування на належному рівні виконувати повноваження, визначені ст. 15 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”.

Прогноз надходжень екологічного податку по м. Прилуки у 2014 році складе 81,3 тис. грн., фактичні надходження 2011 року становили 131,5 тис. грн.).
Зважаючи на вищезазначене, депутатський корпус Прилук звернувся з проханням підтримати ініціативу повернення до розподілу зарахування коштів екологічного податку у розмірах, які передбачені ст. 5-1 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України на 2011-2012 роки.


Міська рада затвердила Порядок та норматив відрахування частини прибутку підприємств комунальної власності територіальної громади міста до міського бюджету та затвердила перелік підприємств комунальної власності територіальної громади міста, на яких поширюється дія даного рішення. Рішення набуває чинності з 01 січня 2014 року.


Прилуцьким школам та гімназії присвоєно імена видатних людей

З метою увічнення пам’яті видатних людей, імена яких пов’язані з містом Прилуки, відповідним рішенням присвоєно імена Віктора Андрійовича Затолокіна гімназії №5; Сергія Гордійовича Шовкуна – загальноосвітній школі №3; Святителя Іоасафа Бєлгородського – загальноосвітній школі №13.

 

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини