Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:45:41

Про роботу об’єднаного Чернігівського міського військового комісаріату

19.06.2013   14:14

Про хід виконання покладених завдань Чернігівського об’єднаного міського військового комісаріату доповідав на розширеній міській нараді військовий комісар Чернігівського об’єднаного міського військового комісаріату полковник Володимир Кравчук.

Військові комісаріати є місцевими органами військового управління, що забезпечують виконання законодавства з питань військового обов’язку і військової служби, мобілізаційної підготовки та мобілізації в особливий період людських і транспортних ресурсів на відповідній території.

Військові комісаріати у своїй діяльності керуються Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Міноборони, наказами і директивами Міністра оборони та наказами і директивами начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил, іншими правовими актами.

Основними завданнями військового комісаріату є:

- проведення призову громадян на військову службу у мирний і воєнний час,

- забезпечення добору кандидатів для прийняття на військову службу за контрактом,

- участь у доборі громадян для проходження служби у військовому резерві Збройних Сил,

- підготовка та проведення в особливий період мобілізації людських і транспортних ресурсів,

- забезпечення соціального і правового захисту військовослужбовців, військовозобов’язаних і резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори до Збройних Сил, ветеранів війни та військової служби, пенсіонерів з числа військовослужбовців Збройних Сил та членів їх сімей,

- участь у військово-патріотичному вихованні громадян,

- здійснення заходів з підготовки та ведення територіальної оборони, інших заходів з питань оборони відповідно до законодавства.

Військовий комісаріат відповідно до покладених завдань здійснює проведення призову громадян на військову службу у мирний і воєнний час. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадян України. Військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає в професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я й віком громадян. Так, на виконання Указу Президента України відповідно до  розпорядження  міського голови була своєчасно створена міська призовна комісія. За результатами призову відправлено до військ 105 чоловік, з них до ЗСУ – 50 чоловік, МВС – 35 чоловік, ДССТ – 20 чоловік. 

В ході проведення призовної кампанії в місті у тісній взаємодії з органами місцевої влади проведені ряд заходів щодо підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу і відправки молодого поповнення для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань. Зокрема, проводились дні призовника, у засобах масової інформації постійно висвітлювались матеріали про підготовку та хід проведення призову, проведені урочисті проводи молоді до Збройних Сил України.

В. Кравчук визначив ряд проблемних питань, серед яких: відсутність коштів на підготовку водіїв в автошколі ТСОУ. Також, через брак коштів неможливо здійснювати проведення аналізів на гепатит В, гепатит С, отже якісно та в повній мірі винести рішення щодо придатності, або непридатності призовників до військової служби.

У 2013 році планове завдання  добору кандидатів для прийняття на військову службу за контрактом складає 40 чоловік, станом на І півріччя 2013 року план виконано на 50 %, призвано 20 чоловік. Систематично проводяться спільні заходи з міським центром занятості та засобами масової інформації щодо висвітлення матеріалів про проходження військової служби за контрактом.

Протягом 2012 – 2013 року представниками військового комісаріату проведені бесіди зі 110 громадянами України щодо проходження служби у військовому резерві Збройних Сил, переважно зі звільненими з лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Основним нововведенням у підготовці резервістів стане те, що тепер вони будуть проходити збори протягом усього року. Резервісти зможуть самі обирати найбільш зручний для себе час для зборів, при цьому, бойове навчання буде проходити у них безпосередньо у складі бойових підрозділів.

З початку року проведено цілу низку мобілізаційних заходів, таких як: два роздільних та одне спільне мобілізаційне тренування, прийнято участь у двох спільних штабних мобілізаційних тренуваннях з військовими частинами, двох спільних штабних тренуваннях з територіальної оборони. До виконання заходів залучалися представники МВС, ДС, НС, СБУ з метою впровадження єдиної системи роботи та організації взаємодії між підрозділами силових структур під час виконання завдань в особливий період.

На сьогоднішній день систематично проводяться практичні заняття і тренування з адміністраціями підприємств і установ, що організовують і забезпечують роботу бази мобілізаційного розгортання військового комісаріату.  Працює система оповіщення, збору і поставки мобілізаційних ресурсів.

В цьому році проведені заняття з адміністраціями підприємств, серед яких:

- дільниці оповіщення:
Публічне акціонерне товариство "Чернігівгаз".
Чернігівський державний інститут економіки та управління.
Чернігівський національний педагогічний університет.
Чернігівський державний технологічний університет.
Публічне акціонерне товариство "Чернігівобленерго".
Чернігівський промислово-економічний коледж Київського національного університету технологій та дизайну.
Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту.
Чернігівська дирекція українських підприємств поштового зв’язку “Укрпошта”.
Комунальне підприємство "Деснянське" Чернігівської міської ради,

- пункти попереднього збору військовозобов’язаних:
КП «Чернігівське тролейбусне управління.» Чернігівської міської ради;
комунальне підприємство “Міський палац культури” Чернігівської міської ради.

- пункти попереднього збору техніки:
КП «Чернігівське тролейбусне управління.» Чернігівської міської ради;
КП «АТП 2528.» Чернігівської міської ради.

Вперше за часи незалежності України у 2013 році налагоджена система роботи дорожньо-комендантської служби, яка призначена для організації регулювання руху автомобільних колон, колон з особовим складом, охорони маршрутів руху та інформації про хід пересування мобілізаційних ресурсів та їх направлення на пункт зустрічі поповнення військових частин.

Проведені заняття з адміністраціями підприємств, серед яких:
- контрольно-пропускні пункти:
- на базі ПАТ "Виробничо-торгова фірма "Сіверянка";
- на базі ПрАТ "Чернігівський автозавод";
- на базі ПрАТ "Камвольно-суконна компанія "Чексіл";
- на базі Чернігівського кооперативного технікуму;

пункти медичної допомоги:
- на базі Чернігівської міської лікарні №1 Чернігівської міської ради;
- на базі Чернігівської міської лікарні №2 Чернігівської міської ради;

пункт технічної допомоги: на базі Державного підприємства "171 Чернігівський ремонтний завод".

загін забезпечення руху: на базі комунального шляхо-будівельного підприємства Чернігівської міської ради;

пункт відпочинку і обігріву: на базі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

пункти заправки пальним:
- на базі ТОВ "Нефіда";
- на базі Чернігівського територіального дочірнього підприємства Українського концерну спільних підприємств "Едланд - М".
- пост регулювання: на базі Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній".

Загалом в проведенні різноманітних заходів військовим комісаріатом залучається близько 50 підприємств, установ і організацій міста.

З 17 по 21 вересня 2012 року Чернігівський ОМВК брав участь в інспекційних заходах, що проводилися Головною інспекцією Міністерства оборони України. В рамках проведення даного заходу була здійснена раптова перевірка системи оповіщення мобілізаційних ресурсів – залучалася     ДО   № 4 – Чернігівський державний технологічний університет, перевірялися теоретичні знання і практичні навички особового складу адміністрації дільниці оповіщення, проведено практичне оповіщення. Головною інспекцією була відмічена висока підготовка особового складу. Проведені перевірочні збори з практичним призовом військовозобов’язаних до військової частини А1815 (с.м.т. Гончарівське)  строком на 5 діб.

Військовий комісаріат виконує одне з найважливіших завдань:  ведення на території відповідальності обліку підприємств, які залучаються до виконання мобілізаційних завдань, а також обліку людських і транспортних ресурсів, призначених для забезпечення потреб оборони держави.

З метою якісного ведення військового обліку і бронювання військовозобов’язаних та працівників на підприємствах, організаціях й  установах з початку року комплексними комісіями проведено перевірку ведення військового обліку, бронювання військовозобов’язаних, призовників на  підприємствах міста Чернігова. Зокрема позитивні результати показали ТОВ "ФІРМА ВЕНА";  Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою; - ЗАТ "Камвольно-суконна компанія "Чексіл"; - Чернігівське відділення ПАТ "SUN InBev Ukraine".

Всього на території міста обліковано близько 3000 підприємств, на яких має перевірятися стан ведення військового обліку і бронювання військовозобов’язаних та працівників, щороку з 300 підприємствами проводиться звірка облікових даних та ін.

Одним з найважливіших завдань у мирний час є проведення разом з органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями та об'єднаннями громадян патріотично-виховної роботи з населенням. Наприклад, це проведення «Дня призовника» 17 вересня 2012 року, який проводиться щорічно на стадіоні імені Ю.О.Гагаріна із залученням учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл міста.

Традицією стало проведення спартакіади, товариських змагань між військовослужбовцями та представниками учнівської молоді м. Чернігова до дня Збройних сил України, Дня захисника Вітчизни, Дня Великої Перемоги: так, 5 березня 2013 року проведені змагання учнів шкіл з військовими снайперами Збройних Сил України. Також, понад 1500 старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернігова та Чернігівського району виконали практичні стрільби з бойової зброї, автомату Калашникова, на полігоні військової частини А1815 (с.м.т. Гончарівське).

Одним з першочергових завдань, що виконує військовий комісаріат, є забезпечення соціального і правового захисту військовослужбовців, військовозобов’язаних і резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори до Збройних Сил, ветеранів війни та військової служби, пенсіонерів з числа військовослужбовців Збройних Сил та членів їх сімей.

Військовим комісаріатом проводиться розгляд звернень військовослужбовців, працівників Збройних Сил та членів їх сімей, а також інших громадян з питань, що належать до компетенції військового комісаріату, а також ведення прийому громадян, які звертаються з цих питань, видача необхідних довідок та інших документів, видача у встановленому порядку військовослужбовцям відповідних категорій, які перебувають у запасі або відставці, посвідчень та інших документів на визначені законодавством пільги.

Всього на обліку у військовому комісаріаті перебуває більше 45 500 громадян різних категорій, з них 6500 пенсіонери. За період з 1.06.2012 р. по 31.05.2013 р. прийнято відвідувачів з питань пенсійного забезпечення та соціального захисту – 1560 осіб. Оформлено  заяв:  на поновлення та призначення пенсій – 71, на санаторне-курортне лікування – 204, на компенсацію за санаторно-курортне лікування  – 289, на одноразову грошову допомогу – 25. Видані пільгові  посвідчення (ветеран військової служби, ветеран праці) – 166 шт. Забезпечено санаторно - курортними путівками ветеранів війни – 158, ветеранів військової служби та членів сімей – 139. Встановлено статусів «Учасник бойових дій» та видано дублікатів посвідчень – 119.

У період з 1 січня  по 17 червня 2013 року прийнято 3698 громадян, видано 427 довідок, оформлено 423 військово – облікових документа, складено 266 протоколів за порушення правил військового обліку на суму більше 20 тис. грн. Особисто військовим  комісаром прийнято 498 громадян, опрацьовано 34 заяв, звернень, запитів від громадян.

На підсумок, військовий комісар зазначив, що з 28 травня 2013 року чисельність працівників Чернігівського ОМВК скорочена на 80 %. В зв’язку з переходом на нову організаційно-штатну структуру навантаження на працівників підвищилося в шість разів, проте, на його переконання, високий професіоналізм, працелюбність, досвід роботи та взаємодія з місцевою владою допоможуть колективу військового комісаріату справлятись з завданнями, поставленими керівництвом нашої держави.   

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини