Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:05:49

Жінки влаштують забіг на шпильках

29.05.2013   08:12Агенцiя

У Чернігові 30 травня жінки влаштують забіг на високих підборах, аби привернути увагу влади і громадськості до необхідності ремонту тротуарів у місті.

Окрім забігу “на шпильках” жительки Чернігова планують провести “модне дефіле у валянках, калошах, лаптях тощо”

Про це 28 травня, під час прес-конференції повідомили представниці ініціативної групи. Свою акцію вони називають не політичною, її підтримали члени різних громадських організацій та журналісти.

За словами керівника Чернігівської профспілки підприємців Олени Варнакової, зараз ведеться багато розмов щодо ремонту доріг у масштабах країни. “Однак ніхто не говорить про стан тротуарів. Страждають ті, хто не має машини, а хоче виглядати привабливо”, – сказала вона. “В результаті, жінкам доводиться надавати перевагу взуттю без підборів, але й те потрібно ремонтувати. Тож представники ініціативної групи у Чернігові, аби змінити ситуацію, вирішили у нетрадиційний спосіб привернути увагу до проблеми і влаштувати забіг”, – зазначає Варнакова.

За її словами, “навіть визначили приз за перемогу – сертифікат на ремонт взуття терміном на три місяці”.

Журналістка Алла Скорик підтримала акцію і зазначила, що стан чернігівських тротуарів потребує поліпшення також для молодих мам, які возять дітей у візочках, для дітей, які хочуть кататися на роликах, для інвалідів, для літніх людей.

Журналістка також підтримала думку інших жінок щодо зовнішнього вигляду. “Нам хочеться обирати взуття не під ями, а під свій настрій”, – сказала вона. Скорик зізналася, що завжди, коли взуває високі підбори, бере із собою зручне взуття, аби уникнути непередбачуваних ситуацій.

Окрім забігу “на шпильках” жительки Чернігова планують провести “модне дефіле у валянках, калошах, лаптях тощо” перед міською радою, а ще станцювати “буги-вуги у калошах”.

Жінки висловили переконання, що їхні неординарні акції привернуть увагу керівників міста і спонукають вжити заходи, аби тротуари у Чернігові дозволяли ходити по них на високих підборах.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини