Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:34:28

У Чернігові громадськість вшанувала великого Кобзаря

23.05.2013   13:38Агенцiя

Ввечері 22 травня у Чернігові на Валу біля пам’ятника Тарасу Шевченку, громадськість традиційно вшанувала великого Кобзаря з нагоди 152-ї річниці його перепоховання в Україні.

На захід, який ініціювали обласний громадський оргкомітет по відзначенню 20-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, об’єднаний РУХ та Товариство “Просвіта”, зібралися громадські діячі, представники політичних партій, громадських організацій та шанувальники Кобзаря.

Народний депутат 4-го скликання Володимир Ступак представив громаді склад обласного громадського оргкомітету по відзначенню 200-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та розповів про плани оргкомітету та пропозиції, направлені обласній владі по відзначенню 200-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка на Чернігівщині.

Секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату отець Роман відслужив поминальне богослужіння за Тарасом Шевченком.

На мітингу виступили голова обласної організації Товариства “Просвіта” Василь Чепурний, заступник голови об’єднаного РУХу, депутат обласної ради Віктор Лабазов, депутат обласної ради Віктор Лазар, голова Чернігівської міської організації Товариства “Просвіта” Андрій Глухенький, народний артист Василь Нечепа, гість з Канади Роман Кравець, відома поетеса Надія Галковська та інші.

Зокрема, Василь Чепурний говорив про сучасну політичну ситуацію, коли в Україні збудовано олігархічну систему, за якої голова Нацбанку отримує зарплату 148 тисяч гривень, а міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова має пенсію 200 тисяч. “Систему збудовано так, що валовий національний продукт переходить кільком сім’ям, а на освіту і культуру нема грошей”, – наголосив промовець.

Про об’єднання УНП та НРУ говорив Віктор Лабазов: “Дуже добре, що ми подолали свої несерйозні та й серйозні теж протиріччя і показали приклад об’єднання”.

Голова асоціації роботодавців “Сіверщина”, депутат обласної ради Віктор Лазар зауважив: “Один представник владної партії у відповідь на мій скепсис щодо сьогоднішньої економічної ситуації, сказав: “Я додам тобі оптимізму: “Гірше вже просто нікуди”.

Гість із Канади Роман Кравець говорив так:” Я народився в Німеччині, вчився у Франції, виріс у Канаді, але мене всюди батьки вчили любити Україну. Я знав “Кавказ” Шевченка напам’ять”. Голова обласної “Просвіти” імені Т.Шевченка Василь Чепурний подарував гостю нове видання “Кобзаря” і ілюстраціями Миколи Стороженка.

Громадськість поклала квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку та вшанувала його співом безсмертними “Заповітом”, “Реве та стогне Дніпр широкий” та гімном України.

Особливістю цьогорічного вшанування Тараса Шевченка в Чернігові стало те, що прапори НРУ та УНП були зв’язані синьо-жовтою стрічкою, що символізувало недавнє рішення обох партій про об’єднання.

Прес-служба Чернігівської обласної організації Народного руху України (Української народної партії “Рух”)

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини