Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:02:17

На українсько-білоруському кордоні започатковано новий етап інформаційного обміну

20.05.2013   08:01Агенцiя

Стартував пілотний проект електронного попереднього обміну інформацією „PRINEX” між Міністерством доходів і зборів України та митними органами Білорусі.

PRINEX презентували у пункті пропуску “Нова Гута” Гомельської митниці представник ЄС у Республіці Білорусь Майра Мора та Голова Представництва Міжнародної організації по міграції у Республіці Білорусь Зейнал Гаджиєв за участі представників Міндоходів України та митників Білорусі.

Завдяки системі PRINEX сторони обмінюватимуться попередньою інформацією про товари та транспортні засоби, які переміщуються через українсько-білоруський кордон, що сприятиме подальшому зростанню товарообігу між Україною та Республікою Білорусь.

Крім того, однією з переваг функціонування цієї електронної системи аналітики Міндоходів називають можливість оперативного виявлення митних правопорушень. Наявність оперативної інформації від білоруських колег дасть змогу ефективніше використовувати систему аналізу ризиків. А це, у свою чергу, не лише спростить митні процедури та скоротить час на їх проведення, а й посилить економічну безпеку країни.

Прогнозується, що перевагами від впровадження проекту PRINEX користуватимуться перевізники та особливо ті громадяни, які проживають в прикордонних районах України та Республіки Білорусь.

Подібний обмін інформацією вже здійснюється Україною з митними органами Російської Федерації, Республіки Молдова та Польщі.

Довідково:

Пілотний проект міжнародної технічної допомоги “Сприяння створенню електронної системи попереднього обміну інформацією між митними службами Білорусі та України (PRINEX)” реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансування Європейського Союзу. Впровадження даного проекту забезпечать Державний митний комітет Республіки Білорусь та Міністерство доходів і зборів України у рамках Флагманської ініціативи “Інтегроване управління кордонами” програми Європейського Союзу “Східне партнерство”.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Головне управління Міндоходів у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.