Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:15:48

Триває підготовка до Міжнародного молодіжного фестивалю “Дружба – 2013”

03.05.2013   11:06Агенцiя

30 квітня відбулася міжнародна нарада з питань підготовки до проведення Міжнародного молодіжного фестивалю “Дружба – 2013”, яку провів в. о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика.

У нараді взяли участь представники організаційних комітетів з підготовки до фестивалю трьох прикордонних областей: Чернігівської (Україна), Брянської (Російська Федерація) та Гомельської (Республіка Білорусь).

Цього року фестиваль “Дружба – 2013” буде проводитися з 26 по 29 червня. Україна є приймаючою стороною, основним організатором заходу.

На нараді обговорювалась концепція проведення фестивалю, ряд організаційних питань, зокрема щодо облаштування прилеглої території біля Монументу Дружби, технічного забезпечення заходу, розміщення молодіжного наметового табору, організації ярмаркового містечка, виставочних, концертних, спортивних майданчиків, забезпечення правопорядку та безпеки тощо.

Головними подіями, які визначають тематику цьогорічного фестивалю, є 1025-річчя хрещення Київської Русі та проголошення в Україні 2013 року Роком дитячої творчості.

Під час наради Юрій Музика зазначив, що хрещення Русі і християнство були і залишаються символом соборності, адже християнська віра, передусім, є консолідуючою, інтегруючою силою. Як наголошує Президент України Віктор Янукович, відзначення 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі має стати не лише святом християн, але й святом торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, запорукою успішної демократичної модернізації українського суспільства.

У нових соціальних ініціативах Президента України чільне місце посідає питання забезпечення кожній дитині всебічного розвитку, створення можливостей для розвитку творчих здібностей дітей та молоді. На головній сцені фестивалю молодь Чернігівщини матиме змогу продемонструвати свої таланти та здібності.

У рамках наради також обговорювались перспективи подальшого міжнародного молодіжного співробітництва Чернігівської, Гомельської та Брянської областей.

 

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини