Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:19:12

На Менщині відбулися чергові збори обласної асоціації “Ради Чернігівщини”

25.04.2013   08:18

23 квітня на базі Менського району відбулися виїзні збори обласної асоціації органів місцевого самоврядування “Ради Чернігівщини”, які провів голова обласної ради Анатолій Мельник разом із своїм першим заступником Іваном Коробкою.

 Головним у порядку денному заходу було питання про діяльність органів місцевого самоврядування по забезпеченню соціально-економічного розвитку територій та про проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Відкриття загальних зборів асоціації відбулося у Березнянській селищній раді о 10.00. Разом з очільником обласної представницької влади їх роботі дали старт керівники району – голова райради Володимир Невжинський та голова райдержадміністрації Анатолій Соломко, а також селищний голова Володимир Павленко. Після цього розпочалася практична частина заходу. І, насамперед, з духовного – огляду Березнянської Покровської церкви, допомогу на ремонт і опорядження якої надають підприємці району. Учасників заходу до храму запросив Благочинний Менщини, депутат районної ради Василь Дендак.

А потім члени асоціації – керівники районних рад та міст обласного значення (Ніжин, Прилуки, Чернігів) – разом із журналістами, відповідальними працівниками виконавчих апаратів обласної та районної рад і райдержадміністрації ознайомилися з роботою окремих приватних та комунальних підприємств в селищі Березна, селі Дягова та в місті Мена і їх впливом на соціально-економічний розвиток району.

В ході огляду об’єктів вони переконалися, що в районі в цьому напрямку зроблено немало і в значній мірі ці позитивні тенденції забезпечуються роботою підприємств, незалежно від форми власності і видів їх діяльності.

Зокрема, завдяки ТОВ “МВК“Панвітек” (зустрів гостей завідуючий виробництвом Антон Забродський), яке займається виробництвом м’яса птиці, Менський район впевнено утримує першість в області з реалізації м’ясопродукції. Минулого року це – близько 5 тисяч тонн, або 18% загальнообласного показника.

Відвідали цього дня учасники заходу і одне з найбільш успішних у районі агрогопідприємств – фермерське господарство “Бутенко”, очолюване депутатом обласної ради Олексієм Бутенком. На його прикладі вони упевнилися, що ефективна діяльність цього підприємства сприяє соціальному розвитку Дягівської територіальної громади, а її мешканці мають постійну роботу і гідні зарплати. Окрім того, селяни своєчасно та в повному обсязі отримують плату за здані в оренду земельні паї.

За кошти господарства прокладено понад 6 км газогонів, ремонтуються сільські дороги, відновлено роботу дитсадка, надано допомогу в ремонті Свято-Покровської церкви. На всі ці потреби було виділено близько 1,2 млн. грн. Фермерське господарство також утримує сільську пожежну частину, забезпечує місцеву школу овочами, бере активну участь у благоустрої та озелененні території Дягівської громади.

Ще одне із потужних у районі бюджетонаповнюючих підприємств – філія “Менський сир” консалтингової фірми “Прометей” (керівник філії – Олена Лазірко), яке у 2012 році реалізувало продукції на суму майже 600 млн. грн. Саме завдячуючи високопродуктивній діяльності цього виробничого підрозділу, як переконалися учасники зборів, Менщина за обсягами виробництва посіла торік друге місце серед районів області. Під час роботи зборів члени асоціації взяли участь у презентації продукції цього підприємства, яке відбулося в приміщенні районної ради.

Цього ж дня вони відвідали комунальний заклад обласної ради “Менський зоопарк”, де перевірили, як виконується одна із затверджених у шостому скликанні обласної ради регіональних галузевих програм – Програма оновлення та розвитку Менського зоопарку загальнодержавного значення

У 2011-2012 рр. На її фінансування надійшло 4,5 млн. грн. Проведено реконструкцію басейну для морських котиків та капітальний ремонт споруд зоопарку. На 2013 виділяється майже 3 млн.грн. Заплановано реконструкція вольєрів для хижих тварин, складських приміщень та гаражів. В ході огляду цього комунального закладу, із яким відвідувачів знайомили Менський міський голова Федір Фесюн та директор зоопарку Зінаїда Максименко, керівник обласної ради висловив сподівання, що єдиний на Чернігівщині зоопарк обов’язково увійде до числа найкращих в Україні.

А далі учасники зборів переїхали до приміщення Менської райради, де відбулося пленарне засідання, на якому вони обговорили заплановані питання порядку денного зборів.

Зокрема, про основні завдання по виконанню Програми соціально-економічного розвитку району поінформував присутніх голова Менської РДА Анатолій Соломко, а про роботу органів місцевого самоврядування Менщини по забезпеченню соціально-економічного розвитку територій розповів голова районної ради Володимир Невжинський.

Підбив підсумки роботи зборів голова обласної ради Анатолій Мельник, який подякував керівництву району за надану можливість і допомогу у проведенні чергового виїзного засідання обласної асоціації “Ради Чернігівщини”. Він також наголосив, що “ознайомившись із діяльністю підприємств, ми кажемо: честь і хвала таким керівникам. Адже, завдяки їх старанням створюються нові робочі місця, розвивається виробництво, підтримується інфраструктура громад. Яскравий приклад – та ж Дягова, де за кошти місцевого підприємства ремонтуються та утримуються соціальні об’єкти і заклади…”.

У своєму виступі голова обласної ради також окреслив основні проблемні питання розвитку місцевого самоврядування Чернігівщини через призму проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, ініційованої Президентом України.

Він наголосив, що реформа має визначити напрями, механізми і терміни формування ефективного місцевого самоврядування і територіальної організації влади. Концепція передбачає створення конституційної основи утворення виконавчих органів обласних та районних рад, розподілу повноважень між ними та відповідними місцевими адміністраціями.

Створена таким чином ефективна територіальна система, зазначив виступаючий, стимулюватиме економічний розвиток територіальних громад, сприятиме наповненню необхідних бюджетних коштів на соціальний розвиток і розбудову інфраструктури усіх без виключення населених пунктів України.

Голова обласної ради також підкреслив, що проект Концепції був надісланий електронною поштою в кожну районну та міську раду та висловив сподівання, що члени асоціації візьмуть активну участь в обговоренні цього документу.

Своїми думками з цього приводу поділилися голова Талалаївської районної ради Юрій Дзюбан та керівники Чернігівської і Городнянської районних рад – Михайло Литвин і Григорій Примак.

В ході виїзного засідання асоціації були також розглянуті організаційні питання – про звіт ревізійної комісії про результати фінансової діяльності Асоціації за 2012 рік та про зміни у складі ревізійної комісії Асоціації.

За результатами роботи виїзних зборів асоціації “Ради Чернігівщини” прийнято відповідне рішення.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини