Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:13:37

4 чернігівці виконуватимуть миротворчу місію у складі 17-ї – ротації національного миротворчого контингенту у Косово

20.04.2013   08:00

Ввечері 18 квітня зі столичного залізничного вокзалу для виконання завдань у складі Міжнародних сил КФОР у Косово потягом відбула перша група українських військовослужбовців національного миротворчого контингенту чергової – 17-ї – ротації, який очолює майор Володимир Кокорєв.

Зранку 18 квітня у 30-й окремій механізованій бригаді, що дислокується у Новоград-Волинському на Житомирщині, відбулися урочисті проводи військовослужбовців національного контингенту. Починаючи з 2006-го року це вже четвертий підрозділ, що сформований на базі бригади для направлення на Балкани.

Напутнім словом миротворців провели командир 8-го армійського корпусу генерал-лейтенант Петро Литвин, командир бригади полковник Олександр Нестеренко, представники органів влади та місцевого самоврядування, ветерани, близькі та рідні військовослужбовців.

– Мені особливо приємно зазначити, що для виконання такої важливої місії, як представлення нашої держави на міжнародній арені, керівництвом Збройних Сил України визначено саме військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу. І це не випадково – за підсумками 2012-го навчального року 30-та окрема механізована бригада визначена кращою бригадою Сухопутних військ Збройних Сил України. Я знаю, що військовослужбовці, які стоять сьогодні в строю – фахівці своєї справи, справжні професіонали, і впевнений, що із завданнями миротворчої місії вони впораються лише на відмінно, – зазначив генерал-лейтенант Петро Литвин у вітальній промові.

Благословення на добру справу воїни-миротворці отримали від настоятеля Свято-Миколаївського храму протоієрея отця Андрія.

– За давньою української традицією, відправляючи військо у похід, його благословляли на успішне виконання завдань, урочисто проводжали і давали з собою оберіг від усіляких бід і напастей. Для воїна-християнина найкращим оберегом може бути образ святого, – зазначив отець Андрій, і вручив командиру контингенту майору Володимиру Кокорєву ікону, яка на час виконання миротворчої місії буде оберігати миротворців.

Зворушливим був виступ сина майбутнього миротворця маленького Максима:
– Шановні товариші, дозвольте мені від імені всіх дітей побажати вам міцного здоров’я! Ми будемо дуже за вами сумувати, але також хочу запевнити, що ми зробимо все, щоб ви нами пишались! Щасливої Вам дороги, ми вас любимо!

Переміщення українського національного контингенту до Косово здійснюється у два етапи. 26-го квітня потягом відбуде решта особового складу. Очолювати оперативну групу Міністерства оборони по організації передачі повноважень контингентами нового і попереднього складу призначено командира 8-го армійського корпусу генерал-лейтенанта Петра Литвина.

Варто додати, що з Чернігівського гарнізону військові завдання у складі 17-ї ротації національного миротворчого контингенту у Косово виконуватимуть 4 військовослужбовці Північного територіального управління Військової служби правопорядку.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини