Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:53:23

Кошмари на ніжинській вулиці Ващенка

17.04.2013   11:30Агенцiя

За останній рік Ніжин встиг прославитися не тільки судовими справами над мером-хабарником та ніжинськими-робінгудами, а й проблемами мешканців вулиці Ващенка.

Ця мальовнича вулиця розташована неподалік від залізничного вокзалу. Названа вона на честь людини, котра її будувала – Миколи Ващенка. На ній розміщені будинки, які раніше належали Укрзалізниці, а  далекого 1998 року, коли уряд прийняв відповідну постанову, все відомче житло почало передаватися у власність територіальних громад.

Тоді керівництво міста було зацікавлене в тому, щоб прийняти будинки на баланс, але висунуло Укрзалізниці ряд вимог: побудувати дві зупиночні платформи, передати у власність міста одну квартиру, яка, до речі, й нині залишилася незаселеною, хоча цілком ймовірно, що має якогось таємного, наближеного до влади господаря. Також через те, що будинки залізниці не були підключені до центральної системи каналізації, для їх обслуговування залізничники передали асенізаційну машину.

Майже відразу ця машина була списана на металобрухт, але за словами мешканця будинку № 18 Петра Волкова, ця машина і нині працює на якусь приватну структуру і всього за 120 гривень може відкачати каналізацію у всіх бажаючих. Попри наявність довідки з МРЕО та факту передачі машини, який зафіксувала прокуратура, ніжинські чиновники всіляко відхрещуються від неї, посилаючись на телефонні розмови з колишніми очільниками управління житлово-комунального господарства.

Також у 2002 році Укрзалізниця виділила Ніжину кошти на побудову каналізації для обслуговування саме цих будинків. Кошти повторили аналогічну долю машини, і їх ніхто не міг знайти. По даному факту навіть була порушена кримінальна справа, але через те, що у міськвиконкомі не знайшли жодних документів, які би підтвердили використання коштів, справу закрили. Та активістам цих будинків вдалося заволодіти підтверджуючими документами, що свідчать про брудні оборудки міських чиновників з цими грошима. Кажуть, що всі  до останньої копійки кошти їх волохата рука поклала собі в кишеню.

Та на цьому чиновники не залишили людей у спокої. До 2009 року мешканці вулиці Ващенка сплачували всі без винятку комунальні платежі до тих пір, поки ніжинський міськвиконком своїм рішенням фактично позбавив їх  послуг обслуговування каналізації та водовідведення. Уповноважений від мешканців будинків Петро Волков пов’язує це рішення з тим, що з 2008 року люди почали домагатися належного обслуговування їх каналізації. Саме тоді вони намагалися довести протиправні дії міський чиновників, та всі їх намагання за чиєюсь вказівкою враз  були зведенні нанівець. Протокольна нарада, проведена у мерському кабінеті, вирішила включити обслуговування каналізації до оплати, і за це навіть проголосував виконком, але в результаті рішення виконавчого комітету було переписане, а інтереси людей так і залишилися поза увагою. І вже зовсім нещодавно вони отримали рахунки за квартплату з чималими сумами. Люди, обурені завищенням тарифів, звернулися на урядову гарячу лінію, та їх звернення по владній вертикалі було спущене до Ніжина. І вже місцеві чиновники дали формальну відписку, що даний проект рішення оприлюднювався на офіційному сайті.

-   Ми перевіряли наявність цього проекту з чотирьох комп’ютерів, навіть з громадської приймальні народного депутата, і його там не було – говорить Петро Волков.

Ще один красномовний факт, який доводить, що над людьми просто знущаються, є те, що минулої осені з рахунків будинків були зняті кошти за їх позачерговий огляд після стихійних лих. Цікавим є те, що у  розташованих поряд  будинках № 18, 12 і 10, стихія буяла лише у 18 та 10, а у 12 не було. Мешканці пояснюють такі природні аномалії тим, що саме 18 та 10 будинок активно борються з чиновницьким свавіллям.

Також необґрунтовано в складову тарифу включили обслуговування малих архітектурних форм.

-  Для онуків я зробив пісочницю, сам її фарбую і привожу туди пісок. Навіщо я буду платити за її обслуговування комунальникам ? – каже місцевий житель. – В будинках навіть немає прибудинкової відмостки, а комунальники вимагають гроші за її обслуговування.

За всіма фактами, з якими зверталися мешканці, створювалися численні комісії від різних органів, та жодна з них не побувала на вулиці Ващенка і не залучила до себе представників будинків.

-   В середньому, кожний рік з одного будинку виплачується 4 тисячі гривень, у нас їх 10, це вже 40 тисяч. Навіть важко уявити масштаби. в яких розкрадаються кошти у людей по всьому місту. – стверджує Петро Волков.

На його думку, головна проблема полягає в тому, що замість того, щоб затвердити тарифи з урахуванням стану кожного будинку окремо, чиновники приймають тарифи одні для всіх. Дійсно, чи буде ціна однією і тією самою по обслуговуванню будинків, які будувалися з інтервалами у 15-20 років ?

Місцеві жителі вважають, що саме уніфікація тарифів по обслуговуванню будинків дає можливість для корупційних схем і створює умови неконтрольованого списування грошей комунальниками.

Допоки між активним мешканцями та чиновниками тривають епістолярні війни, решта жителів вулиці Ващенка готова вийти на залізничні колії і повністю заблокувати рух по всіх чотирьох напрямках, які проходять через Ніжин – Конотоп, Чернігів, Прилуки, Київ.

- Все це відбуватиметься до тих пір, поки місцеві чиновники будуть відчувати безвідповідальність  і не боятися за свої незаконні вчинки. – підсумовує Петро Волков.

http://nikorupciji.org/2013/04/17/koshmary-na-nizhynskij-vulytsi-vaschenka/

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини