Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:19:49

Олександр Ковальов не бачить приводів для паніки

12.04.2013   21:15Агенцiя

Особистим поглядом на проблеми, які сьогодні найбільше турбують мешканців Чернігова, поділився депутат міської ради, секретар постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин Олександр Ковальов.

Про боротьбу зі стихією

- Нещодавно, коли необхідно було ліквідувати наслідки великого снігопаду, всі ми побачили, як дружно працюють люди в нашому місті. Гуртом ми змогли досить швидко упоратися з наслідками негоди.

Сьогодні, через інтенсивне танення великої кількості снігу, в нашому регіоні виникла загроза підтоплень підвалів багатоповерхівок, приватних господарств. Проблемні райони по місту і за його межами існують. Але слід відзначити, що ніякої паніки в місті немає. Комунальні та рятувальні служби уже відпрацювали план дій у надзвичайних ситуаціях. Спільними зусиллями вони працюють чітко і узгоджено, здійснюють відкачування води у всіх випадках загрози підтоплення.

Проблема існує, це треба визнати  і обов’язково вирішити. Я вважаю, що необхідно провести фахове обстеження і там, де це потрібно встановити спеціальну підземну дренажну систему. Хоча проведення цих робіт потребує виділення значних коштів, можна продумати механізм співфінансування.

Я і мої колеги в разі наступу води й виникнення загрози життю чи майну наших співгромадян будемо всіляко сприяти координації зусиль відповідних служб.

Про збереження пільгових пасажирських перевезень

- В нашій державі пільгові перевезення регулюються Законом України «Про автомобільний транспорт». Сьогодні в Чернігові ДП «Пассервіс» - основний перевізник до дачних масивів. Їхній транспорт не новий, а отже потребує оновлення, графік перевезення не зовсім влаштовує потреби населення.

А основна проблема в тому, що не завжди вчасно і в повних обсягах перевізники отримують субвенцію з державного бюджету за перевезення пільгових категорій. На мій погляд, дотації розподіляються неправильно. Існує категорія пільговиків, які не часто користуються громадським транспортом, а фактично дотація на них іде. Натомість існує й така категорія пенсіонерів, для кого використання пільгового проїзду є ключовим моментом власної «комерції».

Перевізники ж весь час переживають складні часи, тому що постійно зростають витрати на дизельне паливо, мастила, газ та запчастини.

Я вважаю, що необхідно автобуси взяти в комунальну власність, тобто придбати їх для нашого тролейбусного управління. Таким чином ми зможемо регулювати й розподіл субвенції, і вимагати дотримання якості організації перевезень.

Про земельні питання

- Зараз міська рада готується до чергового засідання, проходять засідання постійних комісій. Всім відомо, що з початку року через зміни в законодавстві сесія не розглядала земельні питання. Заяви від громадян надходять постійно, але вони до цього часу не розглядались.

Проте деякі земельні питання вже  попередньо розглянуто на засіданні комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин. На сесії, яка відбудеться 19 квітня, вони будуть розглянуті та вирішені.

Сподіваємося на чимскоріше прийняття законопроекту, яким буде скасовано держмито за витяги з Держреєстру з органів місцевого самоврядування. Адже платити щоразу по 120 гривень – це для міського бюджету відчутна сума. Думаю, що зовсім скоро ми зможемо повернутися до нормального режиму роботи й відновимо розгляд земельних питань.

Ігор Становий

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини