Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:14:24

Відбулося пленарне засідання 43 сесії Прилуцької міськради

30.03.2013   11:36Агенцiя

28 березня відбулося пленарне засідання 43 сесії міської ради.

Перше питання порядку денного “Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності міськвідділу міліції на території міста та про хід виконання міської Комплексної Програми профілактики правопорушень на 2011-2013 роки” було зняте з розгляду у зв’язку з відрядженням доповідача – начальник міськвідділу міліції Руслана Курамшина.


Про плани на найближчу перспективу проінформував депутат Ченігівської обласної ради Анатолій Мирошниченко

Після формування порядку денного сесії слово взяв депутат обласної ради Анатолій Мирошниченко, який поділився планами на найближчу перспективу, зокрема щодо облаштування Алеї героям-прилучанам у сквері Вічної Слави ( ця ідея буде реалізовуватися спільно з депутатом Київської міськради Сергієм Варнавським), щодо закінчення будівництва храму Божої Матері на території міської лікарні та встановлення бронзового пам’ятника Божій Матері, надання благодійної допомоги після розмитнення вантажу міській лікарні, територіальному центру та центру соціальних служб тощо.


Прилуцька міська рада ухвалила рішення про встановлення лімітів споживання енергоносіїв

Депутатський корпус розглянув ряд бюджетних питань та ухвалив по них відповідні рішення.
Виходячи з обсягів бюджетних призначень, затверджених рішенням двадцять третьої сесії міської ради від 27 грудня 2012 року № 3 „Про бюджет міста на 2013 рік”, міська рада ухвалила рішення про встановлення лімітів споживання енергоносіїв у фізичних обсягах по бюджетних установах міста. Відповідальність за дотриманням встановлених лімітів покладається на головних розпорядників бюджетних коштів в особі їх керівників та головних бухгалтерів бюджетних установ. При перевищенні лімітів споживач нестиме відповідальність, передбачену договором з енергопостачальником.


Затверджено Перелік адміністративних послуг

З метою створення зручних та сприятливих умов для отримання адміністративних послуг громадянами та суб’єктами господарювання, забезпечення відкритості інформації про надання адміністративних послуг міська рада затвердила Перелік адміністративних послуг, що надаються в Центрі надання адміністративних послуг міста Прилуки.


Затверджено Програму розвитку малого і середнього підприємництва у м.Прилуки на 2013-2014 роки

З метою розвитку і підтримки малого та середнього підприємництва в різних секторах економіки, створення правових, організаційно-економічних умов для підвищення конкурентоспроможності міста на ринку самоврядних територіальних одиниць та інвестиційної привабливості міста сесія затвердила Програму розвитку малого і середнього підприємництва у м.Прилуки на 2013-2014 роки. Дана Програма є більш деталізованою складовою частиною Програми економічного і соціального розвитку м. Прилуки на 2013 рік.
Про виконання заходів Програми один раз на рік інформуватиме депутатів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко.


Затверджено Програму, що передбачає пільги

Сесія затвердила міську Програму, якою передбачено пільги місцевої влади на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку сім’ям воїнів, загиблих (померлих) в Афганістані, інвалідам по зору – членам УТОС, спілкам ветеранів Афганістану, територіальній первинній організації УТОС та територіальній організації УТОГ на 2013 -2015 роки”.
Метою програми є соціальний захист та фінансова підтримка окремих пільгових категорій громадян та громадських організацій шляхом надання додаткових до встановлених чинним законодавством пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
Для своєчасної виплати компенсації оплати житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку пільговим категоріям громадян на 2013 рік передбачено 145 тис. грн., скільки ж передбачено на 2014 та 2015 роки.
Рішенням сесії збільшено статутний фонд КП “Прилукижитлобуд” та затверджено Статут підприємства в новій редакції.


Депутати Прилуцької міської ради ухвалили рішення про заснування літературної премії імені Анатолія Дрофаня в номінації “Проза”

З метою вшанування пам’яті видатного земляка, популяризації творчих досягнень прозаїків, пошуку і вдосконалення творчих здібностей молоді, залучення різних соціальних та вікових категорій населення до участі в культурному житті міста депутати ухвалили рішення про заснування літературної премії імені Анатолія Дрофаня в номінації “Проза”.
Цим же рішенням затверджено Положення про літературну премію імені Анатолія Дрофаня та склад журі, яке очолить міський голова Юрій Беркут.
Також затверджено розмір грошової винагороди літературної премії в розмірі 3000 тис.грн.


Сесія затвердила рішення виконавчого комітету

Депутатський корпус уніс зміни в рішення 38 сесії міської ради від 29 листопада 2012 року № 18 “Про Статут територіальної громади міста Прилуки”, затвердивши таким чином рішення виконавчого комітету міської ради “Про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Прилуки” № 595 від 16 вересня 2003 року, № 566 від 07 вересня 2004 року, № 486 від 06 вересня 2005 року, № 501 від 13 вересня 2005 року, № 462 від 12 вересня 2006 року, № 700 від 22 листопада 2007 року, № 479 від 19 жовтня 2012 року.

Депутати ухвалили рішення про виконання доручень виборців, зауважень та пропозицій, висловлених депутатами міської ради на 41 сесії міської ради 6 скликання від 31 січня 2013 року.


Ухвалене рішення про коригування нормативної грошової оцінки земель м.Прилуки

Депутати розглянули ряд земельних питань та ухвалили по них відповідні рішення, у тому числі й “Про коригування нормативної грошової оцінки земель м.Прилуки”, що є необхідним для встановлення реальної вартості земель міста та збільшення надходжень до міського бюджету від плати за землю.
Відповідно до рішення коригування нормативної грошової оцінки земель міста має бути проведене в термін до 01 липня поточного року. Виконавцем проектно-пошукових робіт по коригуванню грошової оцінки земель міста визначено Державне підприємство “Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “Діпромісто” імені Ю.М.Білоконя.
На оплату робіт по коригуванню грошової оцінки земель міста буде виділено кошти в сумі 78 тис. 745 грн.
Контроль за виконанням даного рішення покладено на постійну депутатську комісію з питань житлово-комунального господарства, управління комунальним майном, будівництва, земельних відносин екології та природних ресурсів.


Прилуцька громада має право отримати компенсаційний внесок до бюджету міста

На сесії розглядалося питання щодо надання дозволу громадянці Валентині Лазоренко на підключення автомобільної газонаповнювальної компресорної станції до діючого газопроводу високого тиску “Мільки – Сухополова”, який знаходиться в районі перехрестя доріг “Київ – Суми”, “Прилуки – Ічня” та перебуває на балансі КП “Прилукижитлобуд”.
Депутати відповідно до поданої заяви заслухали Федора Лазоренка, як представника заявниці Валентини Лазоренко, який намагався довести, що депутати незаконно відмовляють у наданні дозволу на підключення до газопроводу автомобільної газонаповнювальної компресорної станції. Депутати, керуючись відповідними нормативно-правовими актами, доводили, що газопровід знаходиться у власності територіальної громади, тому громада має право отримати компенсаційний внесок до бюджету міста за підключення до газопроводу, а це відповідний відсоток від його вартості.
Окрім того, на адресу міського голови, голови профільної депутатської комісії та депутатів міської ради надійшло звернення від керівництва тютюнової компанії щодо виваженого підходу при розгляді даного питання, адже свого часу будівництво газопроводу “Мільки – Сухополова” фінансувалося тютюновою компанією. У разі надання дозволу на підключення до газопроводу автомобільної газонаповнювальної компресорної станції може суттєво знизитися тиск в газопроводі і тоді виникнуть проблеми для підприємства.
Ураховуючи інтереси територіальної громади міста, лист тютюнової компанії та пропозиції депутатів, міський голова Юрій Беркут запропонував зняти дане питання та доручив трьом депутатським комісіям ґрунтовно його розглянути, за що й проголосували депутати.
Загалом на сесії було розглянуто 17 питань та ухвалено 15 рішень.


На сесію завітав Почесний громадянин міста Прилуки, меценат Юрій Коптєв

На сесію завітав Почесний громадянин міста, меценат Юрій Коптєв, якого міський голова та депутати привітали з перемогою в номінації “Меценат року” престижної загальнонаціональної Програми “Людина року – 2012”.
Юрій Коптєв підсумував зроблене ним у минулому році та поділився планами на найближчу перспективу. Зокрема, закінчити будівництво арки; поставити знак, який засвідчує, що в 1783 році місто одержало Магдебурзьке право; у жовтні розпочати реконструкцію вулиці, що носить ім’я мецената, а вже з квітня – реконструкцію приміщення колишньої школи № 4. Окрім того, меценат повідомив, що в Прилуках незабаром з’явиться невелика площа в італійському стилі, але поки що місце її тримається в секреті.
Як зазначив Юрій Коптєв, буде обговорюватися з міським головою питання щодо облаштування в місті музею православ’я.
Також із вуст мецената прозвучало питання будівництва в місті житла. Як зазначив Юрій Коптєв, 50 на 50, тобто 50% буде передаватися місту, а ще 50% продаватиметься з метою відшкодування витрат на будівництво.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини