Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:45:43

За принципами соціального діалогу

23.03.2013   10:01

У Чернігові відбувся ІІ Пленум профспілки працівників Збройних Сил України. Захід, в якому взяли участь представники центрального комітету, голови територіальних комітетів та профспілкові активісти зі всіх регіонів України, проходив на базі Чернігівського навчально-методичного центру профспілок.

В центрі уваги пленуму - виконання Постанови V з'їзду профспілки працівників Збройних Сил України та основні напрямки діяльності в сучасних умовах.

Із доповіддю перед учасниками виступив голова Центрального комітету Всеукраїнської профспілки працівників Збройних сил України Дмитро Мірошниченко. Він наголосив, що визначаючи основну спільну мету - успішне вирішення поставлених перед Збройними Силами України завдань, командування та профспілкові органи будують свої взаємовідносини на принципах соціального партнерства, співробітництва та консолідації своєї роботи.

- Лише спільними зусиллями ми здатні досягти мети, домогтися виконання чинного законодавства. Правовий підхід має домінувати при відстоюванні інтересів людей, - зауважив доповідач.

На думку представників профспілкових організацій, новий імпульс у напрямку колективно-договірної роботи надав наказ керівника вітчизняного оборонного відомства, щодо реалізації плану заходів положень Галузевої угоди між Міністерством оборони України та Центральним комітетом Всеукраїнської профспілки працівників Збройних Сил України на 2011-2013 роки. 

Також профспілкові лідери визначили шляхи щодо поповнення лав своєї організації. Серед них вони вбачають покращення інформаційної та роз'яснювальної роботи, підвищення мотивації членства у профспілці серед працюючих у Міністерстві оборони України, зокрема Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яка структурно увійшла до складу оборонного відомства. На сьогодні, за даними статистичної звітності вага членства в профспілці працівників Збройних Сил України складає 73 відсотки.

Учасники зібрання розглянули ще чимало актуальних питань, серед яких: заборгованості із заробітної плати, створення належних умов та безпеки праці, оздоровлення працівників та членів їхніх сімей, забезпечення житлом тощо.
Звітували, обговорювали та радилися. Як результат - проголосовані постанови, в яких визначено пріоритетні напрямки в роботі, як-то захистити право працівників на гідну працю та її оплату, продуктивну зайнятість, належний соціальний захист.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.