Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:22:20

Ленін може повернутись

14.03.2013   09:42Агенцiя

Серегій Зозуля, історик та громадський діяч міста Ніжина вважає, що законність процедури перейменування площі Леніна можна піддати великому сумніву.

Посилаючись на закон про найменування та перейменування вулиць він повідомляє, що якщо вулиці міста, або площі присвоюють назву на честь якоїсь людини або події, цей проект рішення має обов’язково пройти громадське обговорення.

Якщо це була б назва нейтральна, то сесія міської ради своїм рішенням могла б надати об’єкту таку назву, і це б не потребувало втручання у процес громади міста.

Сергій Зозуля очолює робочу групу при Громадський раді, яка саме і готувала проект рішення про перейменування вулиць, точніше готувала свій варіант. В склад цієї групи входили історики науковці, які досліджували історичні назви вулиць Ніжина.

Цією робочою групою якраз пропонувалась назва площі “Центральна площа”. Це і є нейтральна назва, не прив’язана ні до людей ні до подій ні до політики.

Цю назву, “Центральна площа”, депутати не підтримали.

Також з’ясувалось, що кожне місто України, яке займалось перейменуванням своїх вулиць, має затверджене положення, прийняте місцевою радою “Про порядок найменування та перейменування вулиць, площ міста”.

Потім, спираючись на це положення, рада затверджувала склад спеціальної комісії, яка готувала нові назви та їх обґрунтування. І потім обов’язкове всенародне обговорення.

Про прийняття такого спеціального положення в Ніжині ніхто не чув. Обговорення в народних масах обранці теж ігнорували. Рішення, яке вчора на сесії прийняли депутати про перейменування площі Леніна у площу Франка повинен підписати міський голова, або скоріш за все це зробить секретар міської ради Олег Кірсанов.

Він, до речі, вважає, що всі ці положення повинні бути прописані в Статуті міста, якій до сих пір ще в Ніжині не затверджений. Окрім перейменування вулиць є законодавчі прогалини в призначенні почесних громадян міста і навіть вуличкомів. Прийняття Статуту міста Олег Кірсанов найважливішим завданням цієї депутатської каденції.

Протягом п’яти робочих днів рішення сесії про нову назву площі має бути підписане. А далі, якщо хтось і зважиться оскаржити нову назву площі міста і повернути ім’я Леіна, зможе зробити це тільки в суді.

http://www.uezd.com.ua/page/lenin-mozhe-povernutis.html

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини