Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:30:53

Міністерський зашморг на шиї Коропських підприємств

25.02.2013   13:43Агенцiя

Як тільки-но виникло людство, воно одразу розділилося на дві категорії: ті, хто будують і створюють блага і ті, хто все це руйнують. Аналогічна ситуація сталася і у Коропі.

Категорія перша - будівнича

Після тривалої перерви на Коропській залізничній станції завдяки народному депутату України Ігорю Рибакову було відновлено вантажні перевезення. Він немало зусиль доклав до того, аби станція знову запрацювала на повну потужність і робота підприємств стала більш рентабельною. Таким чином  - вніс свій вклад у розвиток економіки району.
Завдяки Ігорю Рибакову більше 15 підприємств змогли зекономити значні кошти на перевезенні своєї продукції. З відновленням вантажних перевезень по станції, відпала проблема необхідності платити за прогон порожніх вагонів з Алтинівки. Для прикладу, Коропське підприємство лісового господарства на одному вагоні економить 2 тисячі гривень. За рік економія становить 500 тисяч гривень. Приблизно така ж ситуація і по інших підприємствах. Фактично Ігор Рибаков підвищив економічний статус району і господарства отримали можливість розвиватися, створюватися нові робочі місця. В бюджет стали надходити додаткові кошти, які пішли на вирішення нагальних проблем району. 

Категорія друга - руйнівна

Не треба робити відкриттів, аби зрозуміти, що далеко не кожен здатний щось створювати і розвивати. Деякі представники homo "sapiens" навпаки - руйнують все на своєму шляху. Хоча з розумом, судячи з вчинків, вони не завжди у дружніх відносинах. Одним розчерком пера стирають все, що з таким трудом створювалося раніше, і навіть перекреслюють людські долі.
Як тільки-но коропські підприємства, які користуються послугами залізниці зітхнули з полегшенням, на їх голови спідтишка знову звалилися випробування. Надійшло повідомлення про закриття не тільки вантажних перевезень по станції Короп, а й пасажирських. При чому рішення приймалося кулуарно і таємно, без врахування думки і потреб району. Таким чином профільне Міністерство знову ставить хрест на економіці району і своїми діями знову "викидає" людей на вулицю. Відтепер лісові, сільськогосподарські та інші підприємства знову опиняться під тиском тяжких економічних випробувань і додаткових витрат.
Столичні високопосадовці, зокрема міністр Володимир Козак, котрий повинен дбати про добробут країни і українців, гнобить коропський район і боляче б'є по найбільш незахищеним категоріям населення. И без того депресивну територію він штовхає у вир економічного колапсу.
Результат таких чиновницьких вчинків передбачити легко. Як вже говорилося, закриття станції ударить по економіці понад 15 підприємств району, по районному бюджету, людях і по самій станції. Через деякий час вона буде знищена фізично і територіально. Труд сотень людей, які власними силами будували її за кошти місцевих підприємств, районного бюджету і громади міністерські чиновники просто множать на нуль.  

Постфактум

У заявку з цим виникає питання: а чи не навмисно було прийнято таке ганебне рішення? Чи може пану міністру особисто станція Короп не цікава? А може він виконує замовлення опонентів, котрі програли вибори у 207 окрузі і тепер вирішили помститися районам, які до нього входять?
Народний депутат України Ігор Рибаков активно включився у вирішення питання Коропської залізниці. Такі рішення міністерства він називає економічним тероризмом і "безпредєлом" проти Коропського району. Подібні вчинки підривають авторитет влади і вбивають віру людей у майбутнє.
"Закликаю усіх однією командою, всіма можливими і неможливими засобами добиватися відміни антинародного рішення про закриття залізничної станції Короп, - звертається до жителів району Ігор Рибаков. - Ми зробимо все, аби нас почули і з нами рахувалися".  

Валентина Михайлова

PR

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.