Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:39:08

У Прилуках на Чернігівщині влада намагається закрити єдиний опозиційний телеканал? Або знову про політичні спекуляції

22.02.2013   16:59

Сьогодні прес-служба Прилуцької міської організації ВО "Свобода" поширила повідомлення про те, що "У місті Прилуки Чернігівської області влада продовжує тиск на голову депутатської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Прилуцькій міській раді Дмитра Барнаша, який є директором опозиційного телеканалу "ТIМ ТВ" і власником ТОВ "ТРК "ТІМ".

демагог

демагог

Далі у документі прес-служби повідомляється: "21 лютого 2013 року представники Прилуцького РЕМ публічного акціонерного товариства "Чернігівобленерго" почали здійснювати умисне пошкодження ліній зв'язку ТОВ "ТРК "ТІМ" шляхом викрадення 737-ми метрів проводу, що перебуває у власності товариства. Такими діями було позбавлено понад 50-х споживачів кабельних телеканалів доступу до єдиного опозиційного телеканалу в місті".

Публічне акціонерне товариство "Чернігівобленерго" здійснює енергозабезпечення споживачів однієї з найбільших областей в Україні - Чернігівської. Абонентами товариства є близько 550 тисяч побутових споживачів і 11,7 тисяч юридичних осіб, переважна більшість яких сільськогосподарські та промислові. Статутний фонд товариства вказано на його офіційному сайті - 29829506 грн.

Матеріал з Вікіпедії повідомляє, що "Господарська діяльність фінансується за рахунок власних коштів, що сплачується за відпущену електроенергію. Надходження коштів з інших джерел є незначним. У разі недостатньої кількості обігових коштів для поточних потреб, Компанія залучає додаткові суми шляхом отримання банківських кредитів. Власником контрольного пакету компанії є компанії зареєстровані в офшорній зоні Кіпру. За даними ЗМІ - це афільовані структури Григорія Суркіса."


Тобто Публічне акціонерне товариство "Чернігівобленерго" - приватна структура! Питання - при чому тут влада?
 
Далі у заяві "Свободи" знову політика: "У сюжетах, що транслювалися телеканалом "ТІМ ТВ", місцева організація ВО "Свобода" неодноразово викривала злочинні схеми місцевої влади."

І, найбільш цікаве наприкінці заяви: "21 лютого керівництвом ТОВ "ТРК "ТІМ" було подано звернення про перевірку завищеної, економічно  необґрунтованої вартості орендної плати до Чернігівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Також цього дня було направлено заяву про вчинення злочину до Прилуцького МВУМВС України Чернігівської області та про припинення протиправних дій до Прилуцької міжрайонної прокуратури". Тут правоохоронці, тобто представники влади нарешті згадуються. Але "влада намагається закрити єдиний опозиційний телеканал?". Або, якщо не звертати уваги на заголовок,  то скоріше "Свобода" просить допомоги у саме у влади. 

І скоріше певні підприємці, захищаючі власні комерційні інтереси, вплутують політику. І навіть планують "з вимогами припинити незаконні злочині дії та врегулювати відносини з ТОВ "ТРК "ТІМ" для забезпечення якісними послугами споживачів" 25 лютого, використовуючи Чернігівську обласну організацію ВО "Свобода", провести пікетування ПАТ "Чернігівобленерго". No comments.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини