Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:52:46

Депутати облради вже готові голосувати за РЛП “Ялівщина”

19.02.2013   11:36Агенцiя

Наболіле питання – створення у Чернігові регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” – знову піднімали на засіданні робочої групи при обласній раді керівники міста, області, екологи, громадські організації та члени Громадської ради при облдержадміністрації. Перше у цьому році засідання стало початком кінця поблеми, сподіваються учасники, і вже у червні чернігівці таки отримають довгоочікуваний заповідник.

Приблизно визначено, як буде виглядати майбутній регіональний ландшафтний парк “Ялівщина”. Його межі і площі, які попередньо уточнили члени робочої групи, створеної при обласній раді, і оголосили на першому ж засіданні. Розмір земельного ядра – 170 га. Всі дані поки що не остаточні, а приблизні, наголошують члени робочої групи по створенню заповідника.

Позиція обласної ради вже давно відома. Депутати хоч зараз готові проголосувати за створення у Чернігові регіонального ландшафтного парку “Ялівщина”. От тільки процедура ця довготривала. Робоча група ще має доопрацювати і уточнити деякі моменти, тоді остаточний пакет документів передадуть на голосування депутатів Чернігівської міської ради. Міське керівництво отримає ще й рекомендації від членів робочої групи, які вони виклали у резолюції на першому засіданні.

Резолюція з рекомендаціями надійде до Чернігівської міської ради найближчим часом.

На сесії депутати мають проголосувати за виділення площі для створення регіонального ландшафтного парку “Ялівщина”. От тоді вже можна і проект замовляти, який за 98 тисяч гривень виконуватиме Чернігівський національний педагогічний університет.

Якщо не буде підводних каменів, вже у червні чернігівці отримають довгоочікуваний заповідник, зазначив голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур.

http://chodtrk.com.ua/?p=8162

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.