Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:00:22

“Круглий стіл” з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу “Приязна адміністрація”

14.02.2013   08:27

Відбувся в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з метою обговорення актуальних проблем та кращих практик взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з громадськістю та значення Всеукраїнського конкурсу “Приязна адміністрація” як інноваційного інструменту удосконалення роботи органів виконавчої влади.

Організували захід Національне агентство України з питань державної служби, Чернігівська обласна державна адміністрація, Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області, Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. Серед учасників “круглого столу” – представники обласної і районних державних адміністрацій, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування, громадські діячі, експерти та науковці, що працюють у сфері публічної адміністрації, журналісти (понад 60 осіб).
У відкритті “круглого столу” взяли участь начальник відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Віктор Сухоруков; т.в.о. начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко; директор Центру Володимир Бойко.

Стосовно конкурсу “Приязна адміністрація” Віктор Сухоруков відзначив, що він “став одним із інструментів контролю громадськості над діяльністю державних органів і буде сприяти реалізації поставлених Президентом України завдань щодо системного удосконалення та професіоналізації державної служби”.

Ірина Галайко зазначила, що конкурс є одним із етапів відновлення довіри з боку пересічних громадян до діяльності владних структур. Удосконалення концепції конкурсу покликане сприяти проведенню адміністративної реформи у частині реформування державно-управлінських відносин та побудови відповідальної і прозорої системи державної служби. Його подальше проведення повинно мати на меті “комплексний пошук та поширення ефективних методів та форм роботи органів виконавчої влади у частині налагодження ефективних взаємовідносин з громадськістю, забезпечення прозорості та відкритості державної служби”.

В подальших виступах доповідачі торкнулися різних аспектів щодо відкритості органів виконавчої влади. Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Андрій Подорван розповів про запровадження оцінки діяльності органів виконавчої влади за напрямом “робота з громадськістю”. Начальник загального відділу апарату облдержадміністрації Олена Фурсова проаналізувала наявний стан справ із забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації. Директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко у своїй доповіді наголосив на необхідності запровадження системи заходів щодо підвищення рівня професійної компетентності державних службовців за напрямом роботи з громадськістю, розповів про їхні форми.

Про власний досвід стосовно взаємодії з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства розповіли переможці конкурсу “Приязна адміністрація”, представники Головного управління МНС України в Чернігівській області та Сосницької райдержадміністрації.

Наприкінці “круглого столу” його учасники висловили низку пропозицій щодо поліпшення відкритості державних органів та налагодження ефективної взаємодії з громадськістю, а зокрема: рекомендувати місцевим райдержадміністраціям направити на навчання у 2013 р. працівників з питань налагодження ефективної взаємодії місцевих органів виконавчої влади з громадськістю; активно впроваджувати в практику своєї роботи сучасні комунікаційні технології та нові форми роботи з громадськістю, своєчасно розміщувати та оновлювати інформацію на власних Інтернет-ресурсах та брати активну участь у конкурсі “Приязна адміністрація” в подальшому.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини