Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:20:32

Боротьба з корупцією - один з пріоритетів роботи міліції Чернігівщини

11.02.2013   12:50

Відповідно до вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Указу Президента України «Про першочергові заходи з реалізації Закону України «Про засади запобігання і протидію корупції», Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України боротьба з корупцією є пріоритетним напрямком діяльності міліції.

Зважаючи на це міліцією Чернігівщини спільно з іншими правоохоронними органами проводиться системна робота, спрямована на виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. В Управлінні МВС України в Чернігівській області організовано роботу, спрямовану на запобігання і протидію корупції, вжито комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби з корупцією. В Управління МВС області та Управлінні боротьби з організованою злочинністю УМВС області функціонують офіційні сайти (http://kop.gov.ua/ та http://ubozcn.gov.ua/), на яких постійно оновлюються інформація про законодавчу базу, результати роботи, в тому числі, з протидії корупційним проявам. Так, у 2012 році в центральних та регіональних засобах масової інформації вийшло понад 100 матеріалів, пов'язаних з профілактикою та результатами протидії корупції.

У системі службової підготовки працівників органів і підрозділів внутрішніх справ області постійно вивчаються вимоги Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення» та зміни до них. З метою активізації роботи з протидії корупції в області в 2012 році до міськрайвідділів направлено ряд вказівок, методичних рекомендацій та алгоритм дій з виявлення фактів корупції.

Всього з початку 2012 року і до моменту вступу в дію нової редакції  Кримінального процесуального кодексу України (20.11.12р.) працівниками УМВС України в Чернігівській області викрито 171 злочин у сфері службової діяльності, з них за статтями Кримінального кодексу України: за зловживання владою або службовим становищем - 11; за перевищення влади або службових повноважень - 1; за службове підроблення - 131; за службову недбалість - 12; за одержання хабара - 16.

З 20 листопада і до кінця 2012 року за матеріалами працівників органів внутрішніх справ області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 35 кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності, з них за статтями Кримінального кодексу України: за зловживання владою або службовим становищем - 12; за перевищення влади або службових повноважень - 9; за службове підроблення - 9; за службову недбалість - 4; за одержання хабара - 1.

Що ж до адміністративної корупції, протягом минулого року складено 29 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. Всі складені протоколи направлені до судів та розглянуті.

22 правопорушників притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму майже 40 тисяч гривень.

За суб'єктами відповідальності, відносно яких набрав законної сили обвинувальний вирок суду та на яких накладено адміністративні стягнення за корупційне правопорушення: 2 державних службовця 6 категорії; 6 посадових осіб органів місцевого самоврядування (4 - IV категорії, 2 - V-VII категорій); посадова особа органу цивільного захисту; 5 працівників ОВС; 2 посадові особи юридичної особи публічного права; 3 особи, які виконують організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські обов'язки; 3  фізичні особи. 

Систематична робота із запобігання та протидії корупції триває.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини