Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:37:32

Загальні збори Чернігівського земляцтва. ФОТОрепортаж

02.02.2013   11:55

1 лютого у Міжнародному виставковому центрі на лівому березі Дніпра відбулись річні збори Товариства "Чернігівське земляцтво".

  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва
  • Загальні збори Чернігівського земляцтва

Голова ради Товариства "Чернігівське земляцтво" у м. Києві Віктор Ткаченко зі сцени представив знаних не лише чернігівській родині, а й усьому Українству земляків: Леоніда Кучму - Президента України у 1994-2005 роках; Івана Плюща - голову Верховної Ради України І та ІІІ скликання.

Дружня чернігівська родина оплесками зустріла присутніх у залі Володимира Хоменка - голову Чернігівської обласної державної адміністрації, Валентина Мельничука - заступника голови Чернігівської обласної ради, а також керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування всіх районів області і голів міст.

На зборах були присутні високоповажні владики та всечесні отці, народні депутати України нинішнього та минулих скликань, керівники обласних земляцьких об'єднань у м. Києві, голова Правління Ради земляцтв України у місті Москва Микола Ляхй, інші поважні гості.

Віктор Ткаченко озвучує прозвітував про роботу земляцтва протягом 2012 року (див. додаток) та оголосив про рішення Ради щодо нагородження найдостойніших вищою земляцькою нагородою "Почесний знак Товариства "Чернігівське земляцтво"" у м. Києві.

За активну громадську діяльність, вагомий внесок у зміцнення ділових контактів і розбудову Чернігівщини та з нагоди 17-ї річниці заснування Товариства "Чернігівське земляцтво" в м. Києві Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено: Анатолія Коваля - директора товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-торгівельне підприємство СМІТ", Станіслава Шевченка - ведучого програм Національної радіокомпанії України "Європа-центр", м. Київ. Заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук вручив грамоти обласної ради Олексію Калинському - генерал-майору міліції та Петру Васюку - полковнику міліції, профспілковому діячу.

З вітальним словом до учасників зборів звернулись Володимир Федорченко - ректор Київського університету туризму, економіки і права, доктор педагогічних наук, професор, президент Міжнародної громадської організації "Земляцтво Запоріжжя", Микола Лях - дійсний державний радник Російської Федерації першого класу, доктор політичних наук, відомий громадський і політичний діяч, Голова Правління Ради земляцтв України у місті Москва, наш земляк з Меншини, Сергій Ковтун - заступник голови Коропського відділення, член спілки художників України, керівник багатьох міжнародних арт-проектів, академік.

У рамках урочистої частини зборів відбулась офіційна церемонія підписання Угоди про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Радою товариства "Чернігівське земляцтво" у м. Києві. Проект цієї Угоди раніше було обговорено та узгоджено Сторонами. Володимир Хоменко, Валентин Мельничук і Віктор Ткаченко скріпили її своїми підписами.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.