Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:43:57

Електронні ключі та електронні сервіси

23.01.2013   13:03

З метою вдосконалення електронного документообігу з використанням електронно цифрового підпису ДПС України створено власний Акредитований центр сертифікації ключів. Він надає послуги електронно цифрового підпису з можливістю безоплатної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів.

Для подання податкової звітності в електронній формі платнику податків необхідно укласти з податковою інспекцією договір “Про визнання електронних документів”. Це є крок уперед – у ногу із сучасністю. На даний час суб’єкти господарювання відчули на собі зручність подання звітності через мережу Інтернет.

На теперішній час до ДПІ у м. Чернігові ДПС 99 відсотків платників податку на додану вартість подають звітність в електронному вигляді. Також збільшується відсоток подання декларацій з податку на прибуток та спрощеної системи оподаткування.

Хочу наголосити, що платникам, які здійснюють звітування в електронному вигляді, завчасно надаються додаткові сервіси – інформування про виявлені розбіжності у звітності, факт підстави віднесення до певної категорії ризику. Сумлінні платники податків мають можливість виправити допущені помилки.

Надання електронних сервісів – це реформування формату відносин з платниками податків, завдяки якому досягнуто:
– скорочення часу, що витрачається, підвищення оперативності надання та якості звітності;
– уникнення безпосереднього спілкування з працівниками податкової інспекції – запорука зниження корупційних ризиків.

При ДПС у Чернігівській області створено відділ реєстрації користувачів Управління (Центру) сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби. Відділ почав діяти з 30.05.2012. За цей термін зареєстровано 6160 платників податків та видано 9800 посилених сертифікатів. Зразки заповнення відповідних документів можно знайти на офіційному інформаційному ресурсі Центру сертифікації ключів http://www.cskidd.gov.ua.

Адреса: ДПІ у м. Чернігові ДПС, вул. Кирпоноса, 28, каб.№14 на першому поверсі. Телефон для довідок 77-49-27. Режим роботи відділу дуже зручний: понеділок – четвер з 9:00 до 20:00, п’ятниця – з 9:00 до 18:45 без перерви.

Завітайте до центру сертифікації ключів електронного цифрового підпису та безкоштовно отримайте електронний ключ.


Лариса Сич, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини