Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:10:56

Голова облдержадміністрації провів засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 95-ї річниці подвигу Героїв Крут

12.01.2013   11:37

29 січня 2013 року відзначається 95-та річниця подвигу Героїв Крут. Щороку в цей день за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськості, науковців, творчої інтелігенції та студентської молоді відбуваються пам’ятні заходи поблизу станції Крути в Борзнянському районі.

11 січня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 95-ї річниці подвигу Героїв Крут.

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, голови Борзнянської та Ніжинської райдержадміністрацій, представники Українського інституту національної пам’яті та Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут».

Відкриваючи засідання оргкомітету голова облдержадміністрації підкреслив, що цей пам’ятний захід повинен бути проведений на найвищому рівні та закликав присутніх з усією відповідальністю поставитися до виконання наміченого плану дій.

Підготовчу роботу у цьому напрямі розпочато ще торік. Було створено оргкомітет, затверджено план підготовки заходів, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади отримали відповідні доручення.

Цього року розшириться географія тематичних заходів з вшанування пам’яті Героїв Крут. Вони відбудуться не лише на території Меморіального комплексу у с. Пам’ятне Борзнянського району, але й у м. Ніжині, с. Крути Ніжинського району та у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Крім того, в області вже триває інформаційно-просвітницька кампанія з нагоди 95-ї річниці бою під Крутами.

Під час засідання оргкомітету обговорено стан підготовки до проведення культурно-мистецьких заходів у рамках відзначення 95-ї річниці подвигу Героїв Крут, розглянуто питання щодо благоустрою території, екскурсійного супроводу заходів, ряд інших важливих організаційних питань.

Підбиваючи підсумки засідання, керівник області акцентував увагу присутніх на необхідності синхронізації та злагодженості у роботі всіх служб, відповідальних за відзначення цієї знаменної та пам’ятної дати.

«Цей захід визначальний не лише для Чернігівщини, а й для усієї України, тому кожен з нас відповідає за те, щоб він пройшов на достойному рівні», - наголосив Володимир Хоменко.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини