Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:18:23

Жителів Чернігівщини хвилює порушення майнових прав

08.01.2013   12:25Агенцiя

Проблеми у відносинах з БТІ, відділами земельних ресурсів та архітектури, порушення прав землевласників, майнові відносини в сім'ї, проблеми ЖКГ - такі питання найчастіше турбують мешканців Чернігівщини.

Про це свідчить результати моніторингу Чернігівського громадського комітету захисту прав людини в рамках реалізації проекту "Захист майнових прав в Чернігівській області через реалізацію місцевих правозахисних ініціатив".
 
За словами керівника проекту Віктора Тарасова, через соціально-економічну кризу, бюрократичні та корупційні перепони, реорганізацію органів, що займаються реєстрацією речових прав на нерухоме майно, громадяни часто звертаються до правозахисників за допомогою з проблем оформлення прав користування або власності на житло та земельні ділянки, проблем приватизації гуртожитків, протидії незаконним забудовам тощо. В той же час в жителів сільської місцевості найчастіше виникають питання щодо порядку використання земельних ділянок, орендних відносин та оформлення спадщини.
 
Загалом же мешканці Чернігівщини, особливо селяни, скаржаться на правову необізнаність та відсутність кваліфікованої й доступної юридичної допомоги.
 
Вирішити ці проблеми покликаний Центр правової інформації та консультацій, який надає безоплатну правову допомогу громадянам, поширює інформацію про реалізацію майнових прав тощо.

Центр правової інформації та консультацій працює щоденно з 10.00 до 17.00 за адресою: м.Чернігів, 14000, вул.Горького 57/1; телефон "гарячої лінії": (0462) 612-532.


Віктор Тарасов

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини