Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:33:34

На відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею буде спрямовано 64 млн грн

15.05.2024   14:26Агенцiя

Відповідне рішення уряд ухвалив наприкінці минулого тижня. Кошти зібрані через платформу UNITED24 в межах благодійного футбольного матчу Game4Ukraine, який організували в Лондоні амбасадори цієї платформи Андрій Шевченко та Олександр Зінченко. Гроші надійшли на рахунок, відкритий Міністерством освіти і науки в Національному банку.

    «Ліцей у Михайло-Коцюбинському є опорним у громаді й найбільш зруйнованим серед закладів освіти області внаслідок бойових дій. У серпні 2022 року обласна державна адміністрація подала звернення до МОН щодо виділення коштів на відбудову ліцею. Ми вдячні платформі United24 та українським футболістам за підтримку та допомогу, адже у найближчому майбутньому майже 400 дітей громади, які сьогодні навчаються у змішаній формі, зможуть повноцінно повернутися за парти», – прокоментував начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

Нагадаємо, що заклад потребує повного відновлення, оскільки потрапив під обстріл 4 березня 2022 року, коли селище було в окупації. Зокрема повністю зруйновані класи з найдорожчим обладнанням – кабінети фізики, хімії та інформатики.

Щоб повністю не втратити будівлю, жителі громади самотужки відновлювали дах ліцею у 2022 році. Частково матеріали та виконання інших робіт оплатили коштом місцевого бюджету та спонсорів. Завдяки цьому ліцей згодом зміг частково відновити очне навчання, але потребував значних коштів для повноцінного відновлення та створення безпечного освітнього середовища.

Завдяки зібраним коштам вдасться остаточно завершити відбудову – відремонтувати систему опалення, класні кімнати, обладнати сучасний комп'ютерний клас та облаштувати повноцінне безпечне укриття. Це дозволить усім учням Михайло-Коцюбинського ліцею повернутися до очного навчання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.
На фото – Михайло-Коцюбинський ліцей, червень 2022 року
 

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.