Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 10:52:03

Діти пільгових категорій за успіхи в навчанні отримуватимуть допомогу від міста. Збільшено розмір виплат

29.02.2024   10:52Агенцiя

У Чернігові діти з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які мають статус члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, двічі на рік, за результатами семестру, отримуватимуть допомогу за успіхи в навчанні в закладах загальної середньої освіти міста.

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 28 лютого затвердив новий розмір допомоги дітям і Положення про порядок таких виплат.
Тож, за результатами І /ІІ семестру:

    учням, які навчаються на 10-12 балів, або мають високий рівень результатів навчання, виплачуватиметься 100% прожиткового мінімуму для дитини віком від 6 до 18 років (станом на 1 січня 2024 року – 3 196 грн), встановленого законом на 1 січня відповідного року;
    учням, які навчаються на 7-12 балів, або мають достатній рівень результатів навчання, виплачуватиметься 65 % прожиткового мінімуму для дитини віком від 6 до 18 років, встановленого законом на 1 січня відповідного року.

Відповідно до Положення допомога призначається за рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради за результатами кожного семестру.

Адміністрація закладу загальної середньої освіти, в якому навчаються діти зазначених категорій, подає до управління освіти:

    Витяг із протоколу засідання педагогічної ради про визначення дітей, які мають право на отримання допомоги із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, дати народження, назви закладу освіти, класу, домашньої адреси, прізвища, імені та по батькові законного працівника (опікуна, піклувальника, батьків–вихователів, прийомних батьків), матері/батька дитини, що має статус члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України.
    Копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера дитині або її законного представника.
    Копію документа, що підтверджує відповідний статус дитини.
    Копію табелю успішності, або довідки про результати навчання учня/-иці за відповідний семестр, яку завірено печаткою та підписом керівника закладу загальної середньої освіти.

Термін подання документів:

    за І семестр – до 1 лютого (за результатами І семестру 2023/2024 навчального року - до 1 березня 2024 року);
    за ІІ семестр – до 1 липня.

Відповідні виплати з бюджету Чернігівської міської територіальної громади передбачені Програмою розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, соціальної підтримки сімей з дітьми у місті Чернігові на 2024-2028 роки, яка затверджена рішенням міської ради від 31 липня 2023 року № 33/VIII-17. Загальний прогнозований обсяг фінансування таких заходів на 5 років становить 1,98 млн грн.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.