Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 15:34:49

У чернігівській гімназії № 31 коштом міжнародних благодійників відремонтували укриття

27.02.2024   16:22Агенцiя

Укриття у 31-й гімназії Чернігова відремонтували в межах всеукраїнського благодійного проєкту Freedom Space, який реалізує благодійний фонд «Допоможемо разом», а фінансує міжнародний донор – Freedom Holding Inc.


Оглянули його сьогодні заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш та народні депутати Андрій Богданець (засновник проєкту) і Сергій Гривко.

    «Ми не просто штукатуримо стіни, а запроваджуємо нову філософію безпеки. Наша мета – повернути дитинство, вкрадене окупантами. Навіть під час тривоги діти повинні почуватися комфортно і продовжувати навчання. Крім того, вони можуть проводити тут дозвілля у позакласний час. А після війни укриття продовжать слугувати для навчання або розваг», – зазначив засновник проєкту Андрій Богданець та передав учням портативний проєктор.



На ремонт приміщення витратили близько 3 мільйонів гривень та ще 800 тисяч – на облаштування: нові меблі, дитячі килимки, зручні крісла.

    «Безпека під час освітнього процесу наразі вкрай важлива. Завдяки таким проєктам діти отримують можливість навчатись у комфортних умовах незалежно від обставин», – зауважила Жанна Шерстюк.

    «Ми дуже вдячні. Діти заходять в укриття із задоволенням. Вони відчувають себе в безпеці. Тому можуть повноцінно навчатися, а учні початкових класів – ще й обідати під час повітряних тривог», – розповіла директорка гімназії Вікторія Овчаренко.

Довідково. Freedom Holding Corp. ― міжнародна інвестиційна компанія. Основний напрямок діяльності – американський фондовий ринок. Всього в межах благодійного проєкту Freedom Space облаштовується більше 30 укриттів у школах та дитячих садочках по всій Україні: від Тернополя та Хмельницького до Харкова та Запоріжжя.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.