Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 12:05:53

Міжмуніципальне співробітництво в сфері освіти: стартував відбір громад на отримання міні-грантів від DECIDE

10.09.2023   13:31Агенцiя

Громадська організація «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (далі – ГО «ДОККУ») у межах впровадження Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (далі – Проєкт DECIDE) оголошує Відбір територіальних громад для надання у 2023 році міні-грантів територіальним громадам, які мають намір укласти договори про співробітництво територіальних громад або уклали їх після 1 червня 2023 року

Відбір територіальних громад

У межах Відбору буде обрано 16 територіальних громад Одеської, Полтавської, Івано-Франківської та Чернігівської областей, які мають намір укласти або вже уклали відповідно до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» договори про співробітництво  територіальних громад у сфері освіти  у період з 01.06.2023 р. по 01.12.2023 р.

За результатами Відбору, буде надано міні-грант (одноразову фінансову допомогу у розмірі до 130 тис грн.) територіальним громадам, які уклали договори про співробітництво територіальних громад з однією або кількома громадами з метою розвитку освіти (далі – Договори).

Можливі напрями співпраці територіальних громад в сфері освіти:

– створення та/або спільне утримання, користування послугами ІРЦ;

– створення та/або спільне утримання, користування послугами ЦПР ПП;

– спільне обслуговування шкільного автопарку;

– спільна організація надання послуг в сфері позашкільної освіти;

– інше.

Міні-грант надається на проєкт, поданий у грантовій заявці, та спрямований на реалізацію мети та завдань, визначених предметом укладеного договору про співробітництво територіальних громад.

Умови та порядок проведення Відбору

До участі у Відборі запрошуються територіальні громади Одеської, Полтавської, Івано-Франківської та  Чернігівської областей (далі – Учасники), які відповідають таким умовам:

– мають намір укласти договір/договори про співробітництво територіальних громад з однією або кількома громадами задля розвитку освіти не пізніше 1 грудня 2023 року;

– мають укладений договір/договори про співробітництво територіальних громад з однією або кількома громадами задля розвитку освіти, укладений не раніше 1 червня 2023 року за консультаційної підтримки Проєкту DECIDE.

Для отримання міні-гранту територіальні громади  надають до комісії Проєкту DECIDE з відбору громад (далі – Комісія) відповідну грантову заявку:

– Грантова заявка ТГ, що мають намір укласти Договір;

– Грантова заявка ТГ, що мають укладений Договір.

До грантової заявки додаються наступні документи:

– копія Договору (для громад, що мають Договір);

– кошторис витрат, спрямований на реалізацію проєкту, підписаний сільським, селищним, міським головою;

– мотиваційний лист за підписом сільського, селищного, міського голови.

Додатковою перевагою буде готовність залучити кошти місцевого бюджету та/або місцевого бізнесу у рамках співфінансування проєкту,  у вигляді коштів, робіт чи послуг. Ця готовність має бути підтверджена у мотиваційному листі.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у поданих документах, покладається на Учасника.

Комісія протягом 10 робочих днів здійснює розгляд поданих грантових заявок на своєму засіданні. Документи від Учасників, що не відповідають умовам Відбору громад чи містять недостовірну інформацію, не приймаються до розгляду.

Відбір громад здійснюється у два етапи.

Етап І передбачає оцінювання заявок від Учасників на предмет їх відповідності умовам відбору територіальних громад.

Етап ІІ відбору територіальних громад передбачає визначення спроможності та мотивації Учасників відбору територіальних громад для отримання міні-гранту.

Територіальні громади, які подали для розгляду Комісії грантові заявки у визначений термін та відповідають умовам Відбору територіальних громад, будуть відібрані для участі у етапі ІІ та запрошені на співбесіду. Про дату і час проведення співбесіди Учасників інформують засобами телекомунікаційного зв’язку.

Для участі у етапі ІІ відбору територіальних громад Учасники мають долучитись до співбесіди у складі: голови територіальної громади або його профільного заступника, керівника структурного підрозділу органу місцевого самоврядування з управління освітою, інших представників територіальної громади.

Оцінювання Учасників Відбору громад здійснюється відповідно до умов відбору територіальних громад за 100 бальною шкалою. Вага кожного критерію – 20 балів:

– загальнодоступність (20 балів) – можливість користування результатами реалізації  міні-гранту усіма зацікавленими сторонами громад без виключення. Міні-грант  не може передбачати виключно покращення матеріально-технічної бази (виключно проведення ремонтних робіт, заміна вікон, дверей, закупівля меблів, тощо);

– справедливість (20 балів) – відповіднй розподіл вигод і обтяжливостей, що виникають із взаємодії в рамках реалізації Договору між громадами учасницями;

– здійсненність (20 балів) – питання реалізації міні-гранту має знаходитися в межах повноважень органу управління освіти ОМС;

–  сталість (20 балів) – предмет Договору, який фінансується в рамках міні-гранту продовжить своє існування після реалізації проєкту, на реалізацію якого буде видано міні-грант;

– результативність (20 балів) – результат реалізації отриманого міні-гранту сприятиме виконанню цілей, визначених Договором.

У разі прийняття позитивного рішення Комісією, територіальні громади, що мають наміри укласти Договори, отримують:

– юридичний та організаційний супровід процесу укладення Договорів та внесення їх у Реєстр договорів про співробітництво територіальних громад;

– міні-грант на реалізацію проєкту, спрямованого на реалізацію цілей і завдань, визначених у укладеному Договору.

У разі не підписання територіальними громадами заявленого Договору  у строк до 1 грудня 2023 року включно Комісія залишає за собою право виключити територіальну громаду, що подала грантову заявку, з  переліку громад, які претендують на отримання міні-гранту.

Інформація про надання міні-грантів оприлюднюється на офіційних   сторінках Проєкту DECIDE в мережі Інтернет.

Експерти Проєкту DECIDE можуть надавати консультаційну підтримку територіальним громадам, які мають наміри брати участь у Відборі для отримання міні-гранту.

Територіальна громада, що отримала міні-грант та установа/організація/заклад, що забезпечує його реалізацію, та виконавець міні-гранту, у визначені договором строки подають до Проєкту DECIDE звіт про використання виділених коштів відповідно до кошторису.

Звіти про реалізацію грантових заявок  оприлюднюються громадами переможцями на власних інтернет ресурсах.

Хто може заповнювати грантову заявку?

Керівник органу управління освіти або уповноважена ним особа.

Грантові заявки, заповнені фізичними особами, громадськими організаціями та закладами освіти до розгляду не приймаються.

Терміни подачі грантової заявки – до 17 вересня 2023 включно.

Для участі у Відборі необхідно заповнити грантову заявку учасника за відповідним посиланням:

– Грантова заявка ТГ, що мають намір укласти Договір;

– Грантова заявка ТГ, що мають укладений Договір.

Будь ласка, зверніть увагу, що:

– рішення Комісії не підлягає перегляду;

– подані матеріали не підлягають заміні, редагуванню та поверненню.

Якщо у вас з’явилися питання щодо заповнення грантової заявки та процедури подачі документів, звертайтеся за телефоном: 095 700 40 26 – Лариса Жабенко, координаторка Компоненту 1 Проєкту DECIDE, головна експертка ГО «ДОККУ».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.