Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 13:08:36

Регіональний офіс міжнародного співробітництва зосередив увагу донорів на потребах сфери освіти області

07.09.2023   09:43Агенцiя

Кількамісячна координація роботи ОВА та громад з іноземними партнерами через Регіональний офіс міжнародного співробітництва (РОМС) уже має перші результати. Наразі актуалізовано перелік потреб як по громадах, так і по галузях.

Зокрема сьогодні на засіданні РОМС детальніше зупинилися на запитах сфери освіти. Їх понад десятку міжнародних організацій, що були на онлайн-зв’язку, представив начальник профільного управління ОДА Юрій Музика.


    «Значну частину потреб спільно вдалося закрити до початку навчального року. Та, на жаль, роботи ще багато. І у всі нюанси відновлення маємо вкладати загальну канву Стратегію розвитку освіти області. Саме тому важливо координувати взаємодію донорів з громадами та конкретними закладами», - наголосив керівник Управління освіти і науки ОДА.

    «Сам алгоритм збору та обробки відповідної інформації ще відточується. Втім, безумовний плюс цього процесу – практичний підхід у розрізі регіону, а не теоретична загальноприйнята методика. Крім того, важливо розуміти як загальну картину, так і нагальність точкових проєктів», - наголосив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Під час обговорення також дійшли висновку, що до наступних зустрічей варто залучити ще й профільні інститути громадянського суспільства.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.