Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 16:08:20

До листопада у громади області буде доставлено 13 нових шкільних автобусів

16.08.2023   16:30Агенцiя

Транспортні одиниці закуплені коштом освітньої субвенції, яку отримала Чернігівщина в розмірі близько 28 мільйонів гривень.

Субвенція використана на засадах співфінансування від громад.

Про це повідомила заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк в ефірі марафону «Суспільне. Спротив» 15 серпня.

    «Субвенцію, яку ми отримали, повністю спрямували на закупівлю нової техніки. Громади визначилися таким чином, що підготовка рухомого складу до нового навчального року відбуватиметься їхнім коштом. І для них буде більш раціонально і доцільно отримати нові транспортні засоби за кошти субвенції. Їх буде 13», – сказала Жанна Шерстюк.

На сьогодні із 402 шкіл в області маємо 48 опорних. До них та інших закладів освіти, які визначили громади, відбуватиметься підвіз 10 тисяч учнів 306-ма автобусами.

Така кількість автобусів зумовлена великою територією Чернігівської області.

    «Протяжність маршрутів шкільних автобусів в області складає 20 тисяч кілометрів. Звісно, це спричиняє вихід із ладу транспортних засобів. Також значної шкоди територіальні громади зазнали через військові дії, бо багато автобусів було фізично пошкоджено, втрачено. Є й такі громади, які передавали шкільні автобуси на потреби Збройних сил України. Відтак, на сьогодні маємо потребу у 66 автобусах для повноцінного забезпечення підвозу. Але це не означає, що десь є прогалини у шкільних маршрутах – учні підвозяться до тих закладів, де навчання проводиться в очній чи змішаній формах», – зазначила заступниця начальника ОВА.

Прокоментувала Жанна Шерстюк і організацію освітнього процесу у прикордонних громадах, в тому числі 20-кілометровій зоні, де очного навчання не буде. Громади по-різному підходять до цього питання: онлайн-процес чи організація підвозу. Нині ж заклади освіти визначаються із формою навчання відповідно до своїх безпекових умов, куди входить, зокрема, наявність укриттів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.