Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 23:21:49

Важливо - безбар'єрний доступ до освіти

31.07.2023   09:57Агенцiя

«Без бар’єрів» - ініціатива першої леді України Олени Зеленської. Безбар’єрність - це забезпечення рівних прав і можливостей. Це комплексний підхід до подолання бар’єрів: від поширення інклюзивних практик і впровадження доступності до піклування про психічне здоров’я, яке є основою добробуту кожної людини. Над втіленням проєкту працює Управління освіти і науки Чернігівської ОДА. Важливо, щоб кожна дитина мала вільний доступ до освіти та соціалізації, зазначає Юрій Музика.

 



 
       У співпраці з керівницею Чернігівського регіонального офісу БФ «Право на захист» Оленою Приходько КЗ «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» ЧОР отримав електропідйомник для дітей з особливими освітніми потребами. Директорка НРЦ Олена Житняк неодноразово наголошувала на необхідності отримання такого обладнання. Це допоможе забезпечити доступ до якісної освіти без обмежень.  

«Дякуємо за допомогу в придбанні підйомника в школу для дітей з особливими потребами. Цей підйомник забезпечить моєму сину, учню 8 класу, безперешкодне освітнє середовище, допоможе безпечно та незалежно від мене пересуватися між поверхами школи. Дякую вам за проявлену увагу в цей нелегкий для всіх нас час.  Для мене це важливо, бо мій син проживає в школі», - мати учня подякувала фонду за придбані сучасні та якісні меблі. Батьки наголосили на тому, що школа отримала не просто матеріальні цінності, а надію, що разом подолаємо будь-які труднощі.

Керівниця Чернігівського регіонального офісу БФ «Право на захист» Олена Приходько: «Під час візиту до Чернігівського НРЦ та спілкування з їхнім керівництвом, фахівці з моніторингу БФ «Право на захист» виявили потреби в облаштуванні спальних місць для учнів, які там проживають, та персоналу, який піклується про них, часткового устаткування ванної кімнати та кухні, а також монітори зауважили на додатковій необхідності встановлення приладу для маломобільних учнів, щоб забезпечити безперешкодне подолання сходів.
Сподіваємось, що дана допомога зробить життя учнів даного навчального закладу комфортнішим та кращим».

Батьки учнів Чернігівського НРЦ серед нагальних потреб, окрім електропідйомника, називали й нові ліжка, аби зробити перебування дітей у закладі більш комфортним. У рамках проєкту AWO international, до закладу було передано благодійну допомогу у вигляді меблів, бойлеру,  пральної та посудомийної машини, а також гусеничного підйомника для маломобільних осіб з інвалідністю.


 

 Управління освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини