Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:01:20

Мінна безпека: чернігівські ювенальні поліцейські та вибухотехніки нагадали дітям правила, що рятують життя

08.06.2023   15:39Агенцiя

Ювенальні поліцейські Чернігівського райуправління спільно з вибухотехніком обласної поліції провели безпековий захід для дітей у пришкільному таборі в Чернігові.

Фахівці на макетах показали різні види вибухонебезпечних предметів, нагадали дітям правила поводження із вибухонебезпечними предметами та алгоритм дій у разі їх виявлення. Правоохоронці продемонстрували учням, як виглядають знаки, що попереджають про мінну небезпеку.


Поліцейські роз’яснили дітям, як слід поводитися у разі випадкового виявлення предметів, що викликають підозру або ж явно схожі на боєприпаси:
1) Заборонено торкатися знайденого предмета, пересувати його або робити з ним будь-які інші дії, особливо намагатися розібрати або знешкодити його.
2) Забороняється проводити будь-які роботи біля знайденого предмета, особливо ті, які можуть викликати навіть незначне коливання ґрунту.
3) Не можна користуватися запальничками, а також іншими джерелами відкритого вогню і предметами, які можуть його утворювати.
4) Не користуватися радіоелектронними пристроями (мобільними телефонами, пультами дистанційного керування, сигналізацією автомобілів тощо).
5) Забороняється заливати предмет рідинами, засипати ґрунтом, намагатися чимось накрити або здійснювати інші дії на нього: звукові, світлові, теплові, механічні та ін.
6) Не допускати скупчення людей безпосередньо поруч зі знайденим предметом.
Разом з дітьми правоохоронці розібрали алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів.
ЩО РОБИТИ У РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ?
- Зупиніться, нічого не чіпайте. Зберігайте спокій, уникайте паніки. Запам’ятайте місце виявлення предмета.
- Попередьте про виявлений предмет осіб, які поруч.
- Якщо ви або люди навколо виконують якісь роботи – негайно припиніть їх.
- Відійдіть самі і відведіть людей поруч якнайдалі (не менше 100 м) від знайденого предмета. Водночас відходити необхідно тим самим маршрутом (бажано слід у слід), яким ви прийшли. Якщо відходить група людей, то рухатися необхідно колоною по одному й так само, слід у слід.
- Повідомте про виявлення підозрілого предмета в правоохоронні органи і спеціальні служби за телефонами 101 зі 102 (пояснюйте без поспіху, чітко, обов’язково назвіть точну адресу або добре помітні орієнтири місця знаходження вибухонебезпечного предмета).
- По можливості до прибуття правоохоронних органів або спеціальних служб слід вжити заходів щодо недопущення до небезпечної зони сторонніх людей.
Захід пройшов насичено та цікаво, а головне — діти дізналися, як уберегти своє життя та здоров’я.

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини