Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:47:18

Реєстрація для участі в НМТ-2023: на що потрібно звернути увагу вступникам

14.04.2023   12:27Агенцiя

Зареєструватися для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті (НМТ) можна до 3 травня (реєстрація розпочалася 3 квітня).

Для цього учаснику чи учасниці потрібно за допомогою спеціального сервісу на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (далі – УЦОЯО) створити персональний кабінет (зазначити реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу) і виконати в кабінеті такі дії:

    вказати реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію випускник/ця поточного року або випускник/ця минулих років, потребу створення особливих (спеціальних) умов);
    вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет додаткового блоку;
     вибрати населений пункт в Україні або за кордоном, де вступник планує проходити НМТ;
    завантажити сканкопії і/або фотокопії реєстраційних документів;
    підтвердити бажання взяти участь у НМТ і надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру.

Після надсилання на обробку в УЦОЯО рекомендують переглядати інформацію в персональному кабінеті. Якщо там замість повідомлення про успішну реєстрацію і можливості сформувати сертифікат буде запис про потребу виправити недоліки, потрібно якнайшвидше це зробити.

Перелік недоліків буде вказано (надання недостовірної інформації; ненадання копій документів або надання копій документів, які не відповідають вимогам законодавства; неможливість створення особливих (спеціальних) умов для проходження НМТ, зазначених у медичному висновку тощо).

Після виправлення недоліків необхідно повторно надіслати реєстраційні матеріали на перевірку до регіонального центру до 7 травня.

Звертаємо увагу, що після надсилання своїх даних на обробку з 3 квітня до 7 травня в персональному кабінеті вступник/ця матиме змогу вносити зміни до такої інформації:

    назва навчального предмета додаткового блоку, з якого бажає пройти тестування;
    населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ;
    потреба в проходженні НМТ під час додаткової сесії.

Для всіх охочих зареєструватися для участі в НМТ в Українському центрі оцінювання якості освіти підготували відеоінструкцію, з якої можна дізнатися про те, на що варто зважати під час реєстрації, щоб через 7 днів мати змогу в персональному кабінеті сформувати сертифікат учасника НМТ 2023 року.

У разі виникнення запитань, пов’язаних з реєстрацією, можна звертатися до відповідальних працівників в органах управління освітою за проведення НМТ або до спеціалістів відділу моніторингу якості освіти, зовнішнього незалежного оцінювання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського (Ірина Сиводід, контактний номер телефону: 0462 677-281).

Управління освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.