Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:12:12

Школа №19 готується до роботи офлайн. Як триває відновлення закладу

14.04.2023   12:26Агенцiя

У Чернігівській загальноосвітній школі №19 тривають ремонтні роботи. Це один із найбільших закладів міста (1562 учні) і водночас найбільш пошкоджених під час активних бойових дій.

Сьогодні, 13 квітня, подивитися перебіг робіт приїхав у місто президент організації Global Empowerment Mission Майкл Каппоні. Завдяки його сприянню і фінансуванню, а також ГО "Фонд "Якість життя", для ЗНЗ придбано частину вікон, які були вибиті під час бойових дій. Він зустрівся з в.о. міського голови Олександром Ломако, начальником управління освіти Василем Білогурою, адміністрацією школи та учнівським колективом.
Будівлю школи було пошкоджено внаслідок чотирьох прямих прильотів, а також вісім ще було зафіксовано поруч зі школою. Вилетіли всі вікна, 515. Пошкоджено 170 дверей, покрівлю площею 350 м², системи опалення та елетропостачання, внутрішні приміщення, спортзал та актовий зали, бібліотеку, басейн.



Завдяки президенту організації Global Empowerment Mission Майклу Каппоні та ГО "Фонд "Якість життя" придбано 984 м² віконних конструкцій. Їх встановлення, а також решти розбитих профінансовано з бюджету Чернігівської міської територіальної громади.

— Сьогодні ми можемо взяти на себе зобов’язання і поставити школі меблі в кабінети, мова, зокрема, про парти. Ми також дивитимемося, що ми ще можемо зробити. Але зобов’язання, що ми вже взяли на себе і можемо гарантувати, що точно надамо парти, — сказав Майкл Каппоні під час візиту до школи.

Загалом капітальний ремонт цього закладу передбачає дві черги робіт із фінансуванням 41,5 млн грн. Частина цих робіт вже виконана і профінансована на суму майже 26,8 млн грн. Вже відновлено покрівлю, систему опалення, продовжується відновлення внутрішніх приміщень та освітлення.
— Буде ще третя черга робіт — басейн, деякі внутрішні роботи і повна термодернізація закладу. Задача зробити зі школи №19 зразкову, аби сюди швидше повернулися діти. Тому що для міської влади діти і освіта завжди були головними пріоритетами. Чим швидше ми відновимо офлайн освіту, тим швидше діти повернуться в класи, а це, враховуючи психологічну травму, яку переносять наші діти під час війни, дуже важливо для повернення до нормального життя, наскільки це можливо під час війни, — сказав в.о. міського голови Олександр Ломако під час огляду ремонтних робіт.
Заклад вже готується до відновлення роботи в очному форматі з 1-го вересня 2023 року. Тут почали приймати документи від майбутніх першокласників.
— На сьогодні вже 92 першокласники принесли документи до нашого навчального закладу і, використовуючи таку нагоду, хочу запросити всіх бажаючих до нашої школи. Ми відновлюємось і ми будемо працювати, — сказала директорка школи №19 Людмила Шелупець.

Також у ЗНЗ №19 ремонтують укриття за сприяння благодійного фонду "Голоси дітей".

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.