Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:22:06

В’ячеслав Чаус в Остерській ТГ: Ворожий сусід у нас назавжди. Освітні заклади повинні бути максимально захищені

13.04.2023   12:10Агенцiя

Сьогодні начальник ОВА В’ячеслав Чаус відвідав два заклади освіти в Остерській ТГ - ліцей №1 та Остерський фаховий коледж будівництва та дизайну.

Увагу зосереджено  на облаштуванні укриттів.  У ліцеї воно просторе та якісно зоноване, що дозволяє організувати повністю очне навчання для понад пів тисячі учнів. Площа захисного приміщення дозволяє розмістити тут ще й малюків з місцевого дитсадка, відтак після опитування батьків ДНЗ теж зможе відновити роботу.

    «Укриття розташоване в приміщенні тиру. Тут ми можемо продовжувати навчальний процес і під час «повітряної тривоги». З ремонтом допомогла громада. Якісні лави виготовив місцевий підприємець», - розповідає директорка ліцею Анна Дробязко. Головна потреба закладу – сучасний харчоблок. Наразі триває ремонт та процедура закупівлі обладнання. Витрати на себе взяла громада, хоч радо розділить їх і з меценатами.

Натомість В’ячеслав Чаус зазначив, що ОВА  допоможе з необхідним зразком сучасного проєкту харчоблоку. Також у військовій адміністрації планують спрямувати у громаду ще один шкільний автобус.

Також начальник ОВА спільно із заступницею Жанною Шерстюк та начальником Чернігівської РВА Андрієм Попиком поспілкувалися з активом громади.

    «Перш за все хочу подякувати усім мешканцям громади за активне волонтерство, підтримку цивільних мешканців інших громад області та військових. Це дуже цінно», - наголосив В’ячеслав Чаус.

Найбільш болючим та нагальним питанням для громади залишається якість доріг. Важливо, що всі проблемні ділянки ідентифіковані та занесені в список першочерговості. Дещо вже в планах на ремонт за спільний кошт області та місцевого бюджету.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини