Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:26:47

У Чернігові поліцейські та рятувальники роз’яснили школярам основи мінної безпеки

13.04.2023   11:59Агенцiя

Ювенальні поліцейські Чернігівського райуправління поліції спільно з працівником державної служби з надзвичайних ситуацій провели профілактичне заняття для учнів школи №6 в обласному центрі.

12 квітня поліцейські ювенальної превенції спільно з рятувальниками провели урок для учнів молодших класів. Заняття розпочали з нагадування про заборону відвідування лісів, досі чинну на всій території Чернігівщини. Ця вимога спричинена значним засміченням лісових масивів та їх околиць мінами, вибуховими пастками та нерозірваними боєприпасами, які залишилися після бойових дій.

Правоохоронці детально роз’яснили учням, як виглядають знаки, що попереджають про мінну небезпеку. Гості нагадали дітям про правила поведінки під час виявлення підозрілих чи небезпечних предметів.
Діти проявляли неабияку зацікавленість до цієї важливої теми, задавали безліч запитань та отримали на них вичерпні відповіді від фахівців.
На звершення зустрічі ювенальні поліцейські спільно з учнями переглянули тематичний відеофільм та роздали друковані пам’ятки.
Крім того, поліцейські нагадали дітям про те, що у разі виникнення будь-якої небезпечної ситуації необхідно одразу телефонувати на спеціальну лінію 102.
Поліцейські Чернігівщини підкреслюють, що і сьогодні, за понад рік після звільнення нашої області від рашистських загарбників, просвітницька діяльність з мінної безпеки залишається надзвичайно актуальною. Тож правоохоронці продовжують регулярні профілактичні зустрічі, перш за все з дітьми та підлітками, та нагадують про те, що дотримання простих правил рятує життя.

 

Поліція Чернігівської області

 


 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини